Dug "Spensa" Grad pretvara u trajni ulog

14:02:00 19.02.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Pretvaranje duga JP Sportski i poslovni centar "Vojvodina" u trajni ulog Grada Novog Sada u kapital ovog preduzeća, tema je o kojoj će odbornici u Skupštini grada raspravljati na sutrašnjoj sednici.

Dug "Spensa" Grad pretvara u trajni ulog

"Spens" zbog neizmerenih javnih prihoda, u najvećoj meri neplaćanja poreza na imovinu, Gradu duguje više od 395,5 miliona dinara, a javnim preduzećima, "Novosadskoj toplani", "Vodovodu i kanalizacija", "Čistoći" i "Stanu", ostao je dužan više od 148 miliona.

Ova mera bi trebalo da doprinese tome da "Spens" u budućnosti ima "stabilnu finansijsku poziciju". Predstavnici gradske vlasti poručili su na Sednici za budžet i finansiranje i da je konverzija, u stvari, mera naplate dugovanja.

Predlog opozicija kritikuje, ali prema saznanjima portala 021.rs, bojkota sednice neće biti. Neobavezujući poziv privatnim partnerima koji su zainteresovani za upravljanje "Spensom" istekao je 15. februara i zainteresovanih nema, te se razmišlja o novim rešenjima, kako bi objekat bio funkcionalniji.

Gradonačelnik Miloš Vučević nedavno je najavljivao da bi deo "Spensa" mogao da bude iskorišćen za nova obdaništa, ali i poslovne inkubatore za startapove.

Izvor: 021.rs, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?