Dugogodišnji novosadski novinar Aleksandar Đivuljskij pokazao zavidno znanje u „Milioneru“

16:10:00 07.10.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Aleksandar Đivuljskij sinoć je pokazao zavidno znanje u kvizu „Želite li da postanete milioner?“. On je osvojio 640.000 dinara, a odustao je na 13. pitanju za 1.125.000 dinara. Svi u studiju bili su razočarani kada se ispostavilo daje Aleksandar znao tačan odgovor i na to pitanje. On kaže da nije razočaran, jer je sve to shvatio kao igru i da je, svakako, učešće u ovom kvizu jedno lepo životno iskustvo.

Dugogodišnji novosadski novinar Aleksandar Đivuljskij pokazao zavidno znanje u „Milioneru“

foto: printscreen / Nova S



Aleksandar je odustao na pitanju koje glasi: „Grana farmacije koja se bavi izučavanjem metaboličkih transformacija lekova u živim organizmima je…“. Ponuđeni odgovori su bili: A. Farmakognozija, B. Farmakokinetika, C. Farmakovigilanca i D. Farmakopeja.

Pokušao je da sistemom eliminacije i logičnim zaključivanjem dođe do odgovora. Bio je gotovo ubeđen da je to farmakokinetika, ali nije želeo da rizikuje i odustao je. Voditelj ga je pitao šta bi odgovorio da je morao. On je rekao pod B. Farmakokinetika, što je i bio tačan odgovor.

Aleksandar bi, da je nastavio takmičenje, možda bio i najozbiljniji kandidat za 5.000.000 dinara do sada, smatraju organizatori. Inače, 640.000 je do sada, u novom ciklusu emitovanja „Milionera“, koji se sada emituje na televiziji Nova S, najviše osvojena suma.

Inače, Aleksandar Đivuljskij je prvi profesor marksizma u bivšoj Jugoslaviji. Radio je više poslova nakon što je marksizam ukinut, a najduže se zadržao u novinarstvu. Radio je u više novosadskih redakcija, četiri godine je bio glavni i odgovorni urednik „Dnevnika“, a već sedam godina uređuje emisiju „Biznis monitor“ na Radio-televiziji Vojvodine.

Pravi i izvanrednu riblju čorbu koja je osvajala brojne nagrade, pa za njega kažu da je najbolji kuvar riblje čorbe među novinarima i najbolji novinar među kuvarima riblje čorbe.

Aleksandra je za učešće u kvizu prijavio sin Aleksej, koji mu je i bio podrška u studiju.

- Zajedno već godinama gledamo sve kvizove i vrlo sam bio uspešan kao „učesnik iz fotelje“. Kako se pojavila vest da će se ponovo emitovati „Milioner“, Aleksej me prijavio. Nisam se bunio jer mislim da to i jeste kviz za mene, jer učesnici ne moraju da žure sa odgovorima – ispričao je za NoviSad.com Aleksandar Đivuljski.

Kaže da mu je iskustvo rada pred kamerama dosta pomoglo, jer nije imao tremu.

U kvizu je do većine odgovora dolazio sistemom eliminacije i logičnim zaključivanjem, jer je sve tri pomoći potrošio na šestom pitanju, pa ga je i voditelj Ivan Zeljković na kraju nazvao Aleksandar Eliminator. Kada je poslednje pitanje došlo na red, kaže da je 80% bio siguran da je tačan odgovor farmakokinetika, ali da ga je bunila farmakovigilanca za koju nije čuo.

- Mislio sam da bi suviše bilo lako da sam to provalio. A i đavo ti nekad kaže da odustaneš jer ne znaš. I eto... Išao sam da se zabavim i zabavio sam se. To je igra i tako to treba prihvatiti. A još sam i zaradio – kaže kroz smeh Aleksandar.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 6 m/s, WSW
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?