Dugotrajna obnova Beogradske kapije, saobraćaj dodatni problem

12:06:00 19.06.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Poslednja faza obnove Beogradske kapije je u toku. Iako je trebalo da bude završena u januaru prošle godine, zbog finansijskih problema radovi su usporeni.

Novo ruho Beogradske kapije trebalo je da dočeka goste prošlogodišnjeg Egzita, međutim, zbog davno probijenih rokova, pitanje je da li će rekonstrukcija biti završena i do ovogodišnjeg festivala.

Obnova Beogradske kapije započeta je u drugoj polovini 2013. godine i trebala je da bude završena u januaru prošle godine. Međutim, zbog dinamike obezbeđivanja novca radovi su prekinuti na više meseci.

Dugotrajna obnova Beogradske kapije, saobraćaj dodatni problemfoto: ornamentinvestinzenjering.rs

Vrednost obnove Beogradske kapije je 35 miliona dinara, od čega je banka Inteza dala deset miliona, Grad Novi Sad izdvojio je sedam i po miliona, koliko i Pokrajina, a Republika je dala deset miliona dinara.

Još 2007. godine Zavod za zaštitu spomenika kulture, uputio je alarm nadležnim gradskim ustanovama, kada su kameni elementi na Beogradskoj kapiji visine dva metra počeli da se pomeraju, izgubivši svoju vertikalnu osu, što je predstavljalo veliku opasnost za učesnike u saobraćaju.

"Nažalost, nismo omogućili da ni posle ove obnove taj saobraćaj ili ukinemo ili barem smanjimo. Uradićemo sad da ona postane bezbedna, ali nažalost vrlo brzo će se videti uticaj ovog strašnog prometa", kaže Slobodanka Babić iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada.



Izvor: RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?