Dunavski eko park biće na Sunčanom keju

18:10:00 04.10.2016, Komentara: 1

Novi Sad - Postavljanje Dunavskog eko parka na Sunčanom keju, prvog tog tipa u gradu, počeće sutra.

Eko park će biti postavljen pored postojećeg dečijeg igrališta i teretane na otvorenom i predstavljaće mesto gde će najmlađi imati priliku da vežbaju i unaprede svoje veštine snalaženja u prirodi i da uz pomoću prepreka, staza i dodatnog mobilijara, osete da su izvan grada i gradske vreve iako se nalaze u samom centru.

Dunavski eko park biće na Sunčanom keju

"Sav mobilijar u parku biće od drveta, premazan voskom zbog prirodnog taktilnog osećaja, jednostavne konstrukcije, sa podlogom od gume i travnate površine. Od rekvizita za igru dece biće postavljene ljuljaške „orlovo gnezdo“, vrteška za decu, pocinkovana čelična konstrukcija u obliku boce koka-kole visine dva metra, koja je namenjena za rast biljke puzavice", piše u saopštenju ZIG-a.

Takođe, park će biti osvetljen pomoću četiri mobilne ulične svetiljke sa solarnim sistemom za snabdevanje energijom, ostaviće se prostor i za klupe za odmor sa pripadajućim stolovima.

Eko park donirala je projektom „Vratimo se prirodi. Vratimo se igri“ kompanija Coca-cola Hallenic bottling. Ugovoreni rok za završetak ovog posla je 31. oktobar 2016. godine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Z

, *.dynamic.sbb.rs

...a kada deca prestanu da se veru po fleši koka-kole, počeće da se nalivaju koka-kolom u tom eko parku. Stvarno divno. Ma daj šta daš...


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
14°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 1009.3 mb
Vetar: 7 m/s, ESE
Sre 13° - 25° Jak vetar
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?