Duplo više dece moći će da pohađa vrtić u Starim Ledincima

17:01:00 30.01.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Nakon rekonstrukcije i nadogradnje objekta vrtića „Izvorčić“ PU „Radosno detinjstvo“ u Starim Ledincima, u njemu će moći da boravi ukupno 74 dece. To je za 42 mesta više nego pre radova.

Duplo više dece moći će da pohađa vrtić u Starim Ledincima

foto: Grad Novi Sad

Bruto površina objekta u Starim Ledincima nakon dogradnje iznosi 392,76 m², i omogućen je upis za još 32 dece.

- Dupliran je broj kvadrata i obezbeđeni su bolji uslovi za decu i zaposlene. Sada je to dovoljno prostora za potrebe ovog naselja, odnosno nema liste čekanja, a ove godine prvi put je uvedena i jaslena grupa. Pred nama je investicija za proširenje kapaciteta vrtića u Novim Ledincima – izjavio je prilikom obilaska vrtića u Starim Ledincima gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je istakao da je pohađanje vrtića PU „Radosno detinjstvo“ besplatno, a da je povećan broj dece kojima grad subvencioniše boravak u privatnim vrtićima, te da će pokušati da i iznos koji dotira grad bude veći.

Vučević je najavio izgradnju tri nova objekta Predškolske ustanove u naseljima Sajlovo, Adice i Veternik, kao i proširenje postojećeg objekta u Kaću.

Radovi na objektu vrtića u Starim Ledincima su izvođeni u 2018. i 2019. godini, a u 2020. je izgrađen priključak za vodovod i pribavljena je upotrebna dozvola. Za radove i nabavku opreme ukupno je utrošeno 40.203.258,86 dinara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
16°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 999.9 mb
Vetar: 1 m/s, NNE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?