Dušanu Buhi 18 godina zatvora zbog ubistva narko-bosa

09:02:00 13.02.2016, Komentara: 1

Novi Sad - Dušan Buha (27) iz Bačkog Dobrog Pojla osuđen je na 18 godina zatvora za ubistvo narko-bosa iz Kaća Vojislava Škrbića, u restoranu Gondola 22. maja 2014. godine. Njegovom saučesniku, Milošu Buhi (44) iz Stepanovićeva, sudilo se u odsustvu jer je u bekstvu, ali je osuđen na 15 godina zatvora.

Dušanu Buhi 18 godina zatvora zbog ubistva narko-bosaVojislav Škrbić, foto: www.facebook.com/vojislav.skrbic

Presuda je doneta pred Višim sudom u Novom Sadu, a sudija je bio Miroljub Novićević. On je obrazložio da je Buha osuđen na 17 godina zbog ubistva i još dve godine zbog nedozvoljenog nošenja oružja, te mu je izrečena objedinjena kazna od 18 godina.

Sud nije prihvatio odbranu Dušana Buhe da je pucao jer mu se učinilo da Škrbić vadi pištolj na njega, s obzirom da je tokom glavnog pretresa ubistvo dokazano, da Buha nije negirao zločin i da se sve jasno vidi na kamerama restorana.

Kao delimično olakšavajuća okolnost uzeti su raniji sukobi Dušana Buhe i Škrbića, Buhine godine, kajanje i priznanje, ali je otežavajuća okolnost bila što je ranije osuđivan zbog razbojništva.

Dušan Buha se do pre nekoliko godina zvao Želimir Višković. Policiji u Novom Sadu predao se 12. juna 2014. godine, kada je došao u pratnji advokata. Tada je uhapšen i saslušan kod inspektora za krvne delikte, nakon čega je odveden na saslušanje kod nadležnog tužioca.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Commi

, *.adsl.highway.telekom.at

Jedan manijak i ubica nase dece manje !! Ali i Buhi treba suditi po pravdi ..18 god..je previse u svakom slucaju nezasluzuje toliko !!!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 46%
Pritisak: 995.0 mb
Vetar: 2 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?