Duže zeleno kod Futoške i Kliničkog centra

17:11:00 06.11.2017, Komentara: 0

Novi Sad – Semafori kod Futoške pijace, Kliničkog centra Vojvodine, na raskrsnici Narodnog fronta i Šekspirove i u centru Rumenke ubuduće će imati produženo vreme za zeleno svetlo. Za semafor kod Pokrajinske vlade to ne postoji kao mogućnost. To je saopšteno nakon današnjeg sastanka Saveta za osobe sa posebnim potrebama Skupštine grada Novog Sada.

Duže zeleno kod Futoške i Kliničkog centra


Članovi ovog saveta razmatrali su dopis Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Grada Novog Sada, povodom zahteva Saveta za određivanje stručnog lica u vezi sa radom semaforske signalizacije na teritoriji Grada Novog Sada.

- Brzina kretanja pešaka na pešačkim prelazima je po standardu od 1 do 1,2 m/s, i imajući u vidu režim i gustinu saobraćaja imamo da semafor koji je na raskrsnici Bulevara Mihajla Pupina - Žarka Zrenjanina, nema mogućnost produženja trajanja zelenog svetla za pešake, Bulevar Oslobođenja – Jevrejska - Futoška ima četiri različita programa tokom dana, zeleno za pešake traje oko 20 sekundi osim tokom noći to jest posle 21 čas pa do 5 časova ujutru i planirano je da se u narednom periodu izmeni noćni program kao i da ga aktiviramo nakon 23 sata. Na raskrsnici Futoški put - hajduk Veljkova - cara Dušana u narednom periodu se planira izmena rada semafora i ima mogućnost produženja od 4 do 6 sekundi. Na semaforu Narodnog fronta - Šekspirova, povećano je zeleno vreme za pešake na 15 sekundi, a za pešački prelaz u centru Rumenke, gde je dužina trajanja zelenog svetla 8 sekundi i zaštitino vreme je 10 sekundi, mišljenja smo da je to vreme dovoljno - objasnio je predstavnik Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?