Dva nova semafora na Novosadskom putu

15:03:00 10.03.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Novoizgrađeni semafor na raskrsnici Novosadskog puta i Šumske ulice sutra, 11. marta će biti pušten u redovan rad, nakon probnog perioda na žutom treptaču.

Dva nova semafora na Novosadskom putu

raskrsnica Novosadskog puta i Šumske ulice

Kako je saopštila Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, u narednih nekoliko dana u redovnom radu biće i semafor na raskrsnici Novosadskog puta i ulice Stevana Sinđelića.


Dva nova semafora na Novosadskom putu

raskrsnica Novosadskog puta i ulice Stevana Sinđelića

- Semaforizacijom ove dve raskrsnice ostvareno je efikasnije, racionalnije i bezbednije odvijanje saobraćaja na izrazito frekventnom državnom putu IB reda broj 12. Semaforski uređaj na raskrsnici sa Šumskom ulicom radiće u klasičnom režimu rada i u koordinaciji sa drugim semaforima na Novosadskom putu, čime će biti omogućena bolja protočnost saobraćaja na ovoj saobraćajnici. Semafor na raskrsnici sa ulicom Stevana Sinđelića prilagođen je detektorskom sistemu rada, sa tasterom za najavu zelenog svetla za pešake i induktivnom petljom za najavu vozila sa sporednog pravca – navedeno je u saopštenju.

U okviru radova na postavljanju semaforskih uređaja, izvedeni su i građevinski radovi, koji podrazumevaju izgradnju pešačke i biciklističke staze na prilazu predmetnim raskrsnicama, a ukupna vrednost investicije iznosi 26 miliona dinara.

Gradska uprava apeluje na vozače da povećaju opreznost i dodatno obrate pažnju na novopostavljenu saobraćajnu signalizaciju na Novosadskom putu.

foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 997.8 mb
Vetar: 2 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?