Dvoje preminulo od korone u KCV

17:06:00 29.06.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Na Infektivnoj klinici u Novom Sadu, u protekla 24 časa, od kovida-19 preminule su dve osobe, a sa više od 70 pacijenata, koliko ih je trenutno smešteno, kapacitet je skoro popunjen, tako da se Klinika za ortopediju pretvara ponovo u kovid bolnicu.

Dvoje preminulo od korone u KCV


U Kliničkom centru Vojvodine su za 021.rs naveli da se trenutno 74 pacijenta leče na Infektivnoj klinici, što je 29 više nego u petak. Zapravo, ima više novih pacijenata, jer su neki ozdravili i otpušteni su tokom vikenda, dok je dvoje umrlo. Veći je i broj obolelih na mehaničkoj ventilaciji - dok ih je u petak bilo troje, sada ih je šestoro.

Juče su preminuli su muškarac iz Vrbasa star 63 godine i žena stara 83 godine koja je bila štićenik privatnog staračkog doma u Petrovaradinu. Ona je druga osoba iz ovog doma koja je preminula od korone, nakon što je jedan muškarac umro početkom juna.

Prema zvanično dostupnim podacima, od početka epidemije u martu, u Vojvodini je od kovida-19 umrlo 26 osoba.


Ortopedija u KCV od sutra Kovid bolnica


Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine (KCV), koja je Kovid bolnica, ostalo je još pet slobodnih mesta, te će sutra i Klinika za ortopediju biti pretvorenu u novu kovid bolnicu, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

- Mi nemamo eksploziju broja slučajeva obolelih od korone, situacija nije alarmantna, ali nije ni bezazlena i za potcenjivanje - rekao je Mirović novinarima u Novom Sadu.



Izvor: 021, RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: tiho m/s, -
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?