Dvoje privedenih zbog pomoći Kontiću, policija u kontaktu sa kolegama u Crnoj Gori

08:09:00 14.09.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadska policija pretresla je juče više stanova i lokacija, a dve osobe su privedene zbog pomaganja Ivanu Kontiću (30) iz Nikšića, osumnjičenom da je 24. avgusta oko 00:30 časova u Jevreskoj 35 pretukao i polomio ruke M. M. (28) iz Novog Sada.

Dvoje privedenih zbog pomoći Kontiću, policija u kontaktu sa kolegama u Crnoj Gori


Prema informacijama 021.rs, Privedeni su O. L. (30) zbog učestvovanja u tuči i L. V. (38) zbog pomaganja Ivanu Kontiću nakon izvršenog dela.

Za sada nije poznato ko su privedeni, kao i koji je njihov udeo u krivičnom delu za koje se Kontić tereti, da li saučesništvo, prikrivanje dela i počinioca ili pomaganje u bekstvu.

Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se desetak osoba koje posmatraju iživljavanje i sumnja se da je među privedenima i neko od posmatrača sa snimka. Više informacija se očekuje nakon saopštenja policije.


Rebić: Očekujem brzo hapšenje

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je sinoć da su za slučaj prebijanja mladića u Novom Sadu saznali od radnika hitnih medicinskih službi istog dana, da su tada obavili razgovor sa žrtvom, ali da ona prvobitno nije želela da sarađuje na rasvetljavanju tog zločina. Rebić je naveo da je mladić tek 2. septembra, osam dana nakon što je bio pretučen, u policiji dao izjavu u prisustvu advokata, a da su policajci u međuvremenu došli do snimaka kamera.

- Kad neko vidi snimke misli da je lako doći do njih, vi morate prvo da obezbedite saglasnost vlasnika tog objekta, jer ovo nisu kamere policijske ili gradske, postoje određene procedure - rekao je Rebić.

Dodaje i da je tužilac prvobitno napad podveo kao nanošenje teške telesne povrede, a da su druga dva mladića, koji su u nedelju uhapšeni u Novom Sadu, tek naknadno proglašena osumnjičenim za saučesništvo u zločinu. Rebić je odbacio navode da je policija počela sa radom na slučaju tek nakon što su se snimci pojavili na društvenim mrežama i naveo da će „odgovarati svako ako se utvrdi da je nesavesno postupao“.

Kazao je i da je u stalnom kontaktu sa direktorom crnogorske policije i direktorima policija u susednim zemljama. Navodi da razmenjuje informacije sa njima, kao i da očekuje da će nasilnik iz Novog Sada ubrzo biti uhapšen.


Napadač direktor firme koja je osnovala kladionice MaxBet

Ivan Kontić je direktor firme „Ju-Krijkos“ koja je osnovala kladionice „Maxbet“, pokazuju zvanični podaci Agencije za privredne registre. Kompanija „MaxBet“, kako stoji na njihovom zvaničnom sajtu, nastala je 1997. godine pod imenom „JuKrijkos“ u Zrenjaninu. Onda je 2008. godine dobila novo ime „MaxBet“ i preselila se u Novi Sad, prenosi Nova.rs. Danas je kompanija, koja, kako stoji na njihovom sajtu, posluje u Srbiji, ali i u BiH, Crnoj Gori i od skora u Africi.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
14°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1004.0 mb
Vetar: 4 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?