Dvojica uhapšena zbog pucnjave na Telepu, policija traga za još dvojicom

13:06:00 14.06.2024, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadska policija uhapsila je R. A. (2000) i S. Š. (1997) zbog sinoćne pucnjave na Telepu.

Dvojica uhapšena zbog pucnjave na Telepu, policija traga za još dvojicom


Kako je saopšteno, dvojica Novosađana uhapšena su zbog postojanja sumnje da su učinili krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Sumnja se da su njih dvojica, zajedno sa još dva lica za kojima policija intenzivno traga, učestvovali u događaju u kojem je ispaljeno nekoliko hitaca iz vatrenog oružja ka tridesetjednogodišnjem Novosađaninu, koji nije povređen.

R. A. i S. Š. je određeno zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, višem javnom tužiocu u Novom Sadu.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je saopštilo da je delo kvalifikovano kao teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu. Najmanja zaprećena zatvorska kazna za ovo delo je 10 godina, dok je maksimalna doživotni zatvor. Drugo krivično delo u vezi sa oružjem kažnjivo je kaznom zatvora u trajanju od dve do 12 godina.

– U toku do sada preduzetih radnji i mera, na lice mesta je izašao dežurni javni tužilac koji je izvršio uviđaj, dok su u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, sa lica mesta izuzeti određeni tragovi koji će biti predmet dalje obrade i analize. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva uhapšeni su osumnjičeni te im je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku će biti dovedeni u Više javno tužilaštvu u Novom Sadu radi saslušanja na okolnost izvršenja krivičnog dela, dok se intenzivno traga za ostalim osumnjičenima koji su se dali u bekstvo – navedeno je u saopštenju VJT.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku sprovođenja istrage povodom ovog događaja, dok će dalje procesne odluke donositi u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Pucnjava za koju se sumnjiče se dogodila sinoć oko 21.30h, na uglu ulica Jovana Popovića i Ilariona Ruvarca, a u kojoj je povređen 29-godišnji muškarac. On je prevezen u Urgentni centar, na hirurgiju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
23°
Vlažnost: 61%
Pritisak: 1005.9 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Ned 18° - 33° Pretežno sunčano
Pon 20° - 26° Kiša

Anketa

Kupate li se na Štrandu?