Dvorište Dečijeg sela obogaćeno jelkama sa busenom

20:02:00 02.02.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Danas su, u okviru kampanje „Produžimo život jelkama“ koja ima za cilj da se jelke zaštite od bespravne seče pred božićne i novogodišnje praznike, zasađene jelke sa busenom u Dečijem selu u Sremskoj Kamenici.

Dvorište Dečijeg sela obogaćeno jelkama sa busenom

Foto: Grad Novi Sad



U okviru kampanje koju su vodili Gradska uprava za zaštitu životne sredine, JKP „Gradsko zelenilo“ i Pokret gorana Novog Sada, poklonjeno je ukupno 200 jelki sa busenom novosadskim školama, vrtićima, Dečijoj bolnici i ustanovama za decu i stare. Sve ove ustanove su nakon novogodišnjih praznika zasadile jelku sa busenom u svom dvorištu. U Dečijem selu, koje je obogaćeno sa 12 jelki tokom kampanje, danas je zasađeno preostalih šest.

Direktor Dečijeg sela Mirko Jankelić dodelio je zahvalnice učesnicima kampanje zbog uspešne saradnje na projektu i rekao da je zajednički trud veoma važan pri planskom pošumljavanju i uređenju okruženja, kako bi se deci poboljšao kvalitet boravka u selu.

Gradska uprava za zaštitu životne sredine je svakoj obrazovnoj ustanovi sa područja Grada poklonila jelku sa busenom, distribuciju je vršilo JKP „Gradsko zelenilo”, a Pokret gorana je realizovao virtuelnu „Malu školu aranžiranja cveća“ - obuku o izradi novogodišnjih aranžmana i ekoloških ukrasa za jelku, kao i takmičenje u kićenju jelki svih prijavljenih škola. Svaki učesnik programa dobio je promotivni i edukativni materijal, a najuspešnije ekipe i njihovi učitelji imaće priliku da pohađaju kamp „Eko pustolovina u Sremskim Karlovcima“.

Članica Gradskog veća Mira Radenović je podsetila i na važnost postojanja parkova u urbanim sredinama, odnosno na akciju „Oživimo parkove“, koja predstavlja kontinuirani nastavak velike akcije „10.000 stabala za Novi Sad“.

- U okviru akcije „Oživimo parkove“, planirana je sadnja, kao i uređenje zelenila u 22 novosadske škole sredstvima iz budžeta Grada, sa ciljem poboljšanja mikroklimatskih uslova školskih objekata, jačanja ekološke svesti i podsticanja svestranog razvoja dece. Tim povodom, u OŠ „Prva vojvođanska brigada“ sutra će biti uređeno zelenilo i posađeno 10 novih stabala – naglasila je Mira Radenović.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?