Dvostruko više prijava od slobodnih mesta u vrtićima

16:04:00 28.04.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Konkurs za upis dece u Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo” završen je 24. aprila. Kako piše Dnevnik, na 1.615 slobodnih mesta pristiglo je 2.725 lično predatih prijava, a elektronskom uslugom E-vrtić, preko nacionalnog Portala E-uprava, pristiglo je 1.248 prijava, tako je ukupno stiglo 3.973 prijava, odnosno duplo više nego slobodnih mesta.

Dvostruko više prijava od slobodnih mesta u vrtićima


Ovi podaci pokazuju da su državni vrtići i dalje opcija broj jedan, budući da usluge boravka za dete od jedne do tri godine iznose 3.876,20 dinara, za dete od tri do pet i po godina 2.657,28 dinara, za pripremni i predškolski program u celodnevnom trajanju 2.657,28 dinara, a za poludnevni boravak, u trajanju od četiri sata dnevno, 1.040,77 dinara.

Iz kabineta gradonačelnika kažu da je velika verovatnoća da će mališani zaposlenih roditelja dobiti mesto u državnom vrtiću, a ukoliko, ipak, ostanu na listi čekanja, Grad će subvencionisati njihov boravak u privatnim predškolskim ustanovama, tako da za mame i tate koji u međuvremenu pronađu posao postoji rešenje koje ne predstavlja prevelik mesečni trošak. Kako tvrde, ova finansijska podrška isplaćuje se redovno. Uplata za februar 2019. godine je realizovana, a u toku su prikupljanje i obrada podataka za isplatu finansijske podrške za mart 2019.

Privatne predškolske ustanove bile su dužne da najkasnije do 20. aprila dostave Gradskoj upravi za socijalnu i dečju zaštitu dokaz o uplati roditelja na tekući račun i overen mesečni izveštaj o prisutnosti dece.

Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
24°
Vlažnost: 61%
Pritisak: 1000.0 mb
Vetar: 5 m/s, SSE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?