E-Gimnazija: Škola kakvu ste možda videli samo u filmovima

12:03:00 23.03.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Kada se pogledaju opremljenost škole, originalnost, kreativnost i postignuti rezultati novosadska E-gimnazija, ubraja se među tri najbolje privatne srednje škole u celoj zemlji.

Procene stručnjaka i poznavalaca obrazovnog sistema kažu da je ovo škola koja je značajno iznad proseka opremljenosti drugih škola u Srbiji i regionu, i koja mnogo ulaže u digitalne projekte i rad sa svojim učenicima. Odlikuje je primena informacionih tehnologija u nastavi i komunikaciji profesora i učenika.

E-gimnazija je gimnazija opšteg smera, osnovana je 2008. godine i do sada je izvela tri generacije maturanata. Nakon ove srednje škole, najviše učenika je upisalo tehničke fakultete koje uspešno studiraju, ali ima i studenata na ekonomiji, pravu, poljoprivredi, turizmu, fiskulturi i medicini. Učenici generacije iz ove škole su po pravilu i studenti generacije.

E-Gimnazija:  Škola kakvu ste možda videli samo u filmovima

Ovu novosadsku školu pohađa 300 učenika u redovnoj nastavi, a svaki učenik ima svoj laptop koji nosi kući. Učenici ulaze u objekat sa otiskom prsta, kabineti su pokriveni audio i video IP nadzorom, profesori koriste Logitech Air miševe u radu dok šetaju učionicom, web-sms sistem dozvoljava redovno obaveštavanje roditelja i učenika oko dešavanja u školi putem mobilnih telefona. Školski Cloud sistem omogućava preuzimanje svih lekcija iz škole za bolesne učenike ili sportiste koji mnogo izostaju, a koji gradivo onda mogu da obrade od svoje kuće. Svaki učenik ima svoju E-mail adresu i lako komunicira sa profesorima. U slučaju bolesti prave se konsultacije putem Skype-a iz škole sa učenicima.

E-Gimnazija:  Škola kakvu ste možda videli samo u filmovima

Uslovi za upis su: završena osnovna škola, odnosno položena mala matura; svedočanstva od V do VIII razreda; ne primaju se učenici sa ocenama 1 ili 2 iz vladanja; učenici sa Vukovom diplomom imaju popust na cenu školarine; cena školarine iznosi 1.200 evra za celu školsku godinu. Sve informacije oko upisa mogu se naći na sajtu E-gimanzije: www.e-gimnazija.org

Odziv učenika je takav da E-gimnazija nema više mesta za prepis učenika iz drugih srednjih škola, a redovan upis vrši se za tri odeljenja I razreda. Škola je napravila i svoj drugi objekat, odnosno osnovala vrhunsku sportsku akademiju namenjenu učenicima koji se aktivno bave sportom.

E-gimnazija je škola koja ima najbolji odnos cene i kvaliteta u pogledu troškova, ponude i kompletne usluge školovanja, a školarinu je moguće plaćati i na rate.

U okviru E-gimnazije učenicima su dostupni fakultativni predmeti iz oblasti informacionih tehnologija: programiranje, grafički dizajn, internet, baze podataka, android, AutoCad, video-montaža itd. Za te predmete učenici na kraju školovanja, nezavisno od diplome, dobijaju stručni sertifikat o osposobljenosti za te oblasti. Ti predmeti nisu obavezni. Slogani ove škole su zato: “Obrazovanje je snaga – snalažljivost je iluzija” i “Tvoj potencijal – naše angažovanje”.

[PR tekst]


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.2 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?