Edukativno-volonterski kamp za mlade „Šuma zove na akciju“ startuje sutra

08:08:00 02.08.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Edukativno-volonterski kamp za mlade „Šuma zove na akciju“ počinje sutra u Ekološkom centru „Radulovački“ u Sremskim Karlovcima.

Edukativno-volonterski kamp za mlade „Šuma zove na akciju“ startuje sutra


Cilj ovog edukativnog i radnog kampa je da se mladi uzrasta 15 do 19 godina upoznaju sa značajem šuma i njihovom ulogom u očuvanju biodiverziteta i ublažavanju posledica klimatskih promena i da se aktivno uključe u zaštitu postojećih šuma i podizanje novih.

- Učesnici će se u prisustvu stručnih predavača upoznati sa značajem šuma u urbanim prostorima, sa ulogom šuma u očuvanju biodiverziteta, kako održiva poljoprivreda može da pomogne u očuvanju šuma i kako sprečiti šumske požare. Poseban akcenat će biti stavljen na buđenje aktivizma kod mladih i razvijanje interesovanja i veština za bavljenje životnom sredinom. U tom cilju će biti održane dve radne akcije uređenja priobalja Dunava od grana koje su slomljene tokom oluja i na uređenju spomenika prirode Dvorska bašta - navode organizatori.

Kamp organizuje grupa organizacija iz mreže „Pošumimi Vojvodinu“: Pokret gorana Novog Sada, Dečija ekološka akademija, Ekološki pokret Vrbasa i Ruralni centar „Sova“, kroz program EKO-SISTEM, koji sprovode Mladi istraživači Srbije, uz finansijsku podršku Švedske, a traje do nedelje, 6. avgusta.



Foto: posumimovojvodinu.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
27°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 1013.4 mb
Vetar: 6 m/s, SE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?