Egzitaši ostavili više od 80 tona smeća

13:07:00 13.07.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Tokom Egzita radnici JKP "Gradska čistoća" imali su pune ruke posla. Tokom četiri dana festivala sakupili su i na gradsku deponiju odneli više od 80 tona različitog otpada, najviše plastičnih čaša, flaša, limenki i različite papirne ambalaže.

Egzitaši ostavili više od 80 tona smeća

Mnogo rasutog smeća bilo je na Keju, u Gradiću u Petrovaradinu, u svim ulicama koje vode do Tvrđave kao i u centru grada. Smeće je uklanjalo više od 100 radnika, koji su radili u tri smene. Korišćene su autočistilice, kamioni za pražnjenje kanti i kontejnera, autopodizači za pražnjenje velikih kontejnera, kao i otvoreni kamioni za transport vreća sa smećem.

- Najviše posla bilo na samoj Petrovaradinskoj tvrđavi i Keju žrtava racije, jer bilo mnogo smeća, a vreme za njegovo uklanjanje ograničeno. Sve predviđene poslove radnici su obavili na vreme, a posao je nastavljen i jutros, nakon završetka programa Festivala - kažu u "Čistoći". Oni dodaju da će svi poslovi na uređenju Tvrđave biti završeni nakon što organizatori sklone bine i opremu, najverovatnije do kraja sedmice.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Bole

, *.dynamic.sbb.rs

Bilo bi pametnije da su na ključnim mestima postavili na vreme veće kontejnere, recimo one za plastičnu ambalažu koje su bez veze posklanjali. Ovako je grad ličio na Napulj u najgorim danima.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?