Ekološki aktivisti blokirali prilaz Šodrošu da bi zaustavili građevinske mašine

12:10:00 17.10.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Ekološki aktivisti blokirali su jutros oko 9 sati put ka Ribarskom ostrvu u Novom Sadu, kako bi sprečili građevinske mašine da otpočnu pripremne radove na izgradnji četvrtog mosta preko Dunava. Aktivisti su blokirali saobraćajnicu zbog najavljenog dolaska mašina kompanije Milenijum tima, koje su praćene jakim policijskim snagama.

Ekološki aktivisti blokirali prilaz Šodrošu da bi zaustavili građevinske mašine

foto: Dunavac - Šodroš / Fejsbuk

Na put su postavili granje, gajbe, palete i druge predmete i razvili veliki transparent „Slobodna zona Šodroš“, a postavili su i transparent „Okupator nije dobrodošao“. Oni kroz blokadu propuštaju vozila ljudi koji odlaze na posao na turističko-ugostiteljsko Ribarsko ostrvo.

- Nećemo ustuknuti pred mašinama i telima ćemo braniti svako drvo, kao što je u javnosti više puta naglašeno - poručili su aktivisti i pozvali građane da im se pridruže u blokadi.

Dodali su da žele da zaštite šumu i prirodu pred „nezasitim investitorima koji su ruinirali grad“.

Aktivisti su od juna meseca podigli protestni „Šodroš Survivor kamp“, kako bi onemogućili početak radova na mostu, a polovinom septembra su onemogućili radnike kompanije Milenijum tim da započnu pripremne radove. Kako navode, na taj način žele da odbrane zelene oaze Novog Sada, kao što su Šodroš, Ribarsko ostrvo i Kamenička ada.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1005.5 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?