Ekološki aktivisti traže od SPC da ne prodaje šumu na Fruškoj gori vlasnicima Galensa

21:07:00 14.07.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Predsednica Pokreta Odbranimo šume Fruške gore Dragana Arsić uputila je pismo vladiki Vasiliju i patrijarhu Porfiriju u vezi planirane prodaje šume na Kestenu. Ona je zamolila vladiku da primi aktiviste na razgovor u vezi sa problemima koji su već duže vreme prisutni u Nacionalnom parku Fruška gora, a odnose se pre svega na Gazdinsku jedinicu SP Manastir Rakovac.

Ekološki aktivisti traže od SPC da ne prodaje šumu na Fruškoj gori vlasnicima Galensa

Foto: Pokret Odbranimo šume Fruške gore (Facebook)




- Ključna tema razgovora bi bila situacija na Kestenu i aktuelni problem upravljanja šumom površine 19 hektara koja se nalazi u Odeljenju 1, i za koju ste doneli odluku o prodaji poznatim kupcima, supružnicima Petrić - navodi se u pismu upućenom vladiki Vasiliju.

- Verujem da ste upoznati sa brojnim problemima na brdu Kesten koji se u životu nas običnih građana, naroda i šire zajednice, zaljubljenika u Frušku goru, odražavaju na način da su nam blokirani javni putevi koji su vekovima korišćeni, da su nam blokirane zvanične planinarske staze koje su i u Registru Planinarskog saveza Vojvodine, da su ograđivanjem velikog područja u Nacionalnom parku i rubnim delovima, presečeni brojni ekološki koridori za živi svet koji čini bogatstvo biodiverziteta Fruške gore, da su nam nedostupni pašnjaci i livade koje su u državnom vlasništvu i to sve zbog uzurpacija od strane finansijski i politički moćnih fizičkih lica – stoji u pismu predsednice Pokreta Odbranimo šume Fruške gore Dragane Arsić. Pismo možete u celosti pročitati na njihovoj Facebook stranici ili OVDE


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 81%
Pritisak: 997.2 mb
Vetar: 4 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?