Ekološki front za sutra zakazao novi protest na Šodrošu

12:10:00 28.10.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Aktivisti Ekološkog fronta Novi Sad najavili su novi skup za odbranu Šodroša za sutra, u subotu, 29. oktobra od 17 časova. Događaj su nazvali „Kordon parti“.

Ekološki front za sutra zakazao novi protest na Šodrošu


- Izudaranima, privođenima i duž policijskog kordona razvlačenima do pesme svakako ovih dana nije. Međutim, žuna vas ipak poziva na specijalno punk muzičko druženje, koje će se održati u subotu u 17 časova u Šodroš Survivor kampu. Kordon policije uz ograde koje čuvaju strani kapital i domaće poslušnike na Šodrošu do sada nije volja građana uspešno probila. Još uvek nije kasno da to učine zakoni i struka. Dok taj dan čekamo, probajmo još ovaj put sa pesmom. Nikom nije škodila, nikog nije povredila - piše u najavi događaja.

Pozvali su i „starog pankera, a taze gradonačelnika Novog Sada“ Milana Đurića da im se pridruži.

- Mi ne planiramo da diramo bager, stoga nemojte pokušavati sa podmetačinama poput one na Starici kod Majdanpeka, gde su za paljenje bagera optuženi lokalni aktivisti - navodi se na zvaničnoj Fejsbuk stranici organizacije.

Iz Ekološkog fronta poručuju da vlasnici bagera treba da ga parkiraju „kod one tri kamere na beloj topoli da bude na bezbednom, u društvu policije“.

- I podsetite šefa gradilišta da dođe do šume da se upozna sa radnicima. Valjda je sada već i policiji jasno da čuvaju bespravnu gradnju - zaključuje se u objavi.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 999.7 mb
Vetar: 2 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?