"El Sistema i prijatelji" - koncert dece korisnika Centra za socijalni rad

17:03:00 20.03.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Veliki humanitarni koncert "El Sistema i prijatelji", biće organizovan sutra, 21. marta od 20 sati, u Svečanoj sali Elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin" u Novom Sadu (Futoška 17).

"El Sistema i prijatelji" - koncert dece korisnika Centra za socijalni rad

Glavni izvodjači su deca korisnici Centra za socijalni rad, uzrasta od 8 do 15 godina, koja pohađaju muzičku nastavu u okviru socijalno-inkluzivnog programa El Sistema. Ovim koncertom obeležava se i godinu dana uspešnog rada hora El Sistema u Novom Sadu, pa će prisutni moći da čuju desetak kompozicija različitih žanrova i autora.

Godišnji koncert ima humanitarni karakter, pa će tako sugrađani moći da, u skladu sa svojim mogućnostima, doniraju novac, koji će biti iskorišćen za lečenje Nikole i Tijane Marinković.

Nikola i Tijana su brat i sestra starosti 13 godina, koji boluju od cerebralne paralize. Trenutno su u fazi intenzivnog rasta i tetive im ostaju skraćene. Postoji velika verovatnoća da će njih dvoje zauvek izgubiti mogućnost da hodaju ukoliko se situacija ne promeni hirurškim zahvatom. Operacija, koja uključujući lekove, pripreme, operaciju i post-operativni tok, košta 3.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Program vode Una Gašparović i Maja Vukobrat, a organizuju Kulturni centar Novog Sada, Centar za socijalni rad grada Novog Sada i Music Art Project iz Beograda.

Dečji hor El Sistema Novi Sad do sada je imao zapažene nastupe na značajnim kulturnim manifestacijama u svom gradu, kao što je otvaranje Jazz festivala, nastupi na Zmajevim dečjim igrama, Baby EXIT-u, Danima kulture Venecuele i horskoj manifestaciji Raspevano drvo.

Cilj globalnog programa El Sistema jeste da deca dobiju priliku da se besplatno muzički obrazuju kroz grupno muziciranje. Program je nastao u Venecueli pre 40 godina. Baziran je na uverenju da svako dete ima pravo na muzičko obrazovanje i sprovodi se u više od 60 država sveta i okuplja preko četiri miliona dece.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.1 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?