Električni autobusi od sledeće nedelje na ulicama Novog Sada

19:06:00 22.06.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Deset, novih električnih autobusa, od sledeće nedelje, će saobraćati na gradskim linijama i time počinje nova etapa javnog prevoza u Novom Sadu.

Električni autobusi od sledeće nedelje na ulicama Novog Sada

Foto: JGSP Novi Sad (Facebook)



Kako nvode u JGSP „Novi Sad“, eko-busevi će saobraćati na linijama 2, 9, 11A i 11B.

Ovi autobusi, pored toga što su moderni, bezbedni i komforni karakteriše nulta emisija štetnih gasova i stvaranje manje buke.

Prema rečima gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, Grad kontinuirano radi na modernizaciji Gradskog saobraćajnog preduzeća, a u poslednjih jedanaest godina, nabavljeno je čak 147 novih vozila, pri čemu je akcenat bio na uvođenju što većeg broja novih vozila na prirodni komprimovani gas, zbog zaštite životne sredine.

- Investiciju nabavke deset autobusa na električni pogon marke „Solaris“, tri univerzalna brza punjača kao i pet servisnih punjača, vrednosti sedam miliona 440 hiljada evra, Grad Novi Sad realizovao je u saradnji sa Evropskog bankom za obnovu i razvoj. Dodatno, iz gradskog budžeta izdvojeno je 56,1 milion dinara za izgradnju objekata za postavljanje opreme i priključenja i napajanja punjača koji su u funkciji ovih autobusa - kaže Đurić.

Direktor JGSP „Novi Sad“ Ivan Radojičić ističe da su novi autobusi potpuno prilagođeni potrebama putnika, a korisnici prevoza će vrlo brzo primetiti dodatni nivo komfora u odnosu na ostale autobuse, prvenstveno zbog tišine i manje vibracija.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
22°
Vlažnost: 46%
Pritisak: 1007.4 mb
Vetar: 3 m/s, S
Ned 10° - 27° Sunčano
Pon 12° - 28° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?