Elektrodistribucija Novi Sad: Nije do nas, „Vodovod“ da reši svoje probleme

08:06:00 30.06.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Elektrodistribucija Novi Sad ističe da su oni učinili i više od onoga što je u njihovoj ingerenciji da osiguraju nesmetano snabdevanje električnom energijom Fabrike vode, te da ne mogu snositi odgovornost za prekide u snabdevanju vodom građana Novog Sada.

Elektrodistribucija Novi Sad: Nije do nas, „Vodovod“ da reši svoje probleme


Podsetimo, veći deo Novog Sada i pojedina prigradska naselja juče su bila bez vode. Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ su saopštili da je uzrok tome kratki prekid u napajanju strujom Fabrike vode.

- Usled nekoliko slučajeva u prethodnim godinama, kada je zbog kratkotrajnih poremećaja u snabdevanju električnom energijom, a zbog činjenice da JKP „Vodovod i kanalizacija“ nije obezbedio sistem sigurnosnog napajanja kojim bi obezbedio kontinuitet svog tehnološkog procesa u fabrici vode, dolazilo do prekida u snabdevanju vodom naglašavamo: Ogranak Elektrodistribucija Novi Sad, kao društveno odgovorna kompanija, u prethodnom periodu obezbedio je Fabrici vode čak četiri različita pravca napajanja iz dve različite trafo stanice TS 110/x kV, što je rešenje koje se primenjuje samo kod najznačajnijih korisnika sistema poput Narodne skupštine Republike Srbije, i koje bi trebalo da obezbedi nesmetano i kontinuirano snabdevanje Fabrike vode električnom energijom - navode u Elektrodistribuciji, a prenosi 021.rs.

Oni apeluju na JKP „Vodovod i kanalizacija“ da reši svoje probleme u funkcionisanju distribucije vode i rada Fabrike vode, kao što su to uradili i drugi sistemi vodosnabdevanja u većim gradovima u Srbiji.

- Pravila o radu distributivnog sistema i pravilnici o tehničkim normativima predviđaju obavezu korisnika da svoju unutrašnju instalaciju prilagode potrebama tehnološkog procesa, što očigledno nije slučaj kada je u pitanju JKP „Vodovod i kanalizacija“ u Novom Sadu - dodaju u saopštenju.


izvor: novisad.com, 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
23°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?