Elektronski upit stanja za porez na imovinu

09:05:00 05.05.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Gradska Poreska uprava Grada Novog Sada otvorila je posebnu telefonsku liniju korisničkog servisa i mejl adresu gde građani mogu podneti zahtev za dobijanje uvida u stanje poreza na imovinu.

Elektronski upit stanja za porez na imovinu


Naime, putem aplikacije koja je prilagođena i za mobilne telefone, omogućen je elektronski upit stanja za porez na imovinu, korišćenjem korisničkog imena i lozinke, a zahtev za dodelu korisničkog imena i lozinke obveznici od sada mogu podneti i elektronskim putem.

Novosađani se mogu obratiti na mejl adresu gpu@novisad.rs ili kontaktirati korisnički servis telefonom na broj 48 – 71 - 707, te na lak, brz i jednostavan način dobiti svoje korisničko ime i lozinku u istom danu kada je zahtev i podnet, bez odlaska u Poresku upravu.

Nakon dobijanja korisničkog imena i lozinke, građani se mogu ulogovati na Portal jedinstvenog informacionog sistema lokalne poreske administracije i uz pomoć jednog klika doći do informacija o svom porezu na imovinu i drugim izvornim javnim prihodima, kao i da izvrše elektronsko plaćanje.

Kako se navodi u saopštenju Poreske uprave, korišćenje aplikacije je besplatno i dostupno i za Android i iOS korisnike mobilnih telefona.

Pozivanjem korisničkog servisa telefonom na broj 48 – 71 - 707, građani svakog radnog dana u periodu od 8 do 14 časova mogu dobiti dodatna tehnička uputstva i tehničku podršku za korišćenje ove jednostavne i brze aplikacije.

Korisničko ime i lozinka koji se na ovakav način dobiju su trajni, te građani obe šifre mogu koristiti kada god imaju potrebu da pristupe aplikaciji. Takođe, aplikacija omogućava i korišćenje QR koda, što je prvi put da je omogućen i ovaj vid tehničkog rešenja, navode u Poreskoj upravi.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
21°
Vlažnost: 40%
Pritisak: 994.9 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?