Elektrovojvodina više ne postoji

18:06:00 01.06.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Elektrovojvodina je prestala danas da postoji, jer su u Elektroprivredi Srbije (EPS) potpisani ugovori o formiranju jedinstvenog elektrodistributivnog preduzeća i o pripajanju sedam preduzeća za proizvodnju uglja i struje u Javno preduzeće EPS. Sva ona su pripojena Elektrodistribuciji Beograd.

Elektrovojvodina više ne postoji

Ugovore su potpisali direktor EPS-a Aleksandar Obradović sa direktorima proizvodnih preduzeća iz sastava EPS-a, i direktorka Elektrodistribucije Beograd (EDB) Slobodanka Krčedinac sa direktorima dosadašnjih preduzeća za elektrodistribuciju, koja se od danas pripajaju EDB-u i čine jedinstveno preduzeće EPS distribucija.

Obradović je rekao da će od danas sva proizvodna i distributivna preduzeća, iz sastava EPS-a, biti objedinjena pod jednim krovom, a ceo sistem će, kako kaže, biti bolji, profitabilniji i efikasniji.

On je ukazao da je potpisivanjem tih ugovora kompletirana prva faza korporativizacije EPS-a, koja zvanično treba da bude završena 1. jula, a druga faza korporativizacije će biti završena 1. jula 2016. kada će EPS iz javnog preduzeća preći u akcionarsko društvo.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Pera Ždera

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Tako je bilo i u NIS-a. Prvo spajanje u jednu kompaniju, onda pravljenje akcionarskog društva a onda prodaja. Ode i EPS uskoro na doboš nekoj stranoj kompaniji.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 86%
Pritisak: 1007.6 mb
Vetar: 1 m/s, WNW
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?