Enormno skočila potrošnja vode, „Vodovod“ apeluje na građane za razumnu potrošnju pijaće vode

12:06:00 21.06.2021, Komentara: 1

Novi Sad – JKP „Vodovod i kanalizacija“ saopštilo je danas da je ovih dana zabeležen nagli skok i enormna potrošnja vode za piće. Kako kažu, najveća eksploatacija vode je na sremskoj strani grada, u čemu prednjače Popovica i Paragovo.

Enormno skočila potrošnja vode, „Vodovod“ apeluje na građane za razumnu potrošnju pijaće vode


- Dva rezervoara u Sremskoj Kamenici jutros su bila potpuno prazna, a pogon za preradu sirove vode, odnosno Fabrika vode radi punim kapacitetom i svoj maksimum dostigla je puštanjem 1.250 litara vode svakog sekunda u sistem. Ukoliko se ovakav trend nerazumne potrošnje nastavi, POPOVICA I PARAGOVO NAREDNIH DANA NEĆE IMATI VODE. Problem je i u rubnim delovima mreže, na bačkoj strani, gde je već tokom vikenda bio slabiji pritisak. Obaveza nam je da građane zamolimo da budu solidarni kako bi svi Novosađani imali dovoljno vode za piće – navode u „Vodovodu“.

Prerađena voda u Fabrici vode koja dolazi do krajnjih korisnika, isključivo se koristi za piće, sanitarne potrebe i kuvanje. JKP „Vodovod i kanalizacija” naglašava da aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće.

- Sirove vode ima dovoljno, ali je zbog neodgovornog ponašanja, ne svih potrošača, potrošnja pijaće vode enormno skočila i stoga nemaju svi korisnici uredno vodosnabdevanje. Ukoliko se trend korišćenja pijaće vode za nepotrebne aktivnosti nastavi i narednih dana, JKP „Vodovod i kanalizacija“ biće primorano da uvede restrikcije vode, što verujemo nikom nije u interesu, ali ako ne prevlada razum i empatija, to ostaje kao jedina mera – zaključeno je u saopštenju „Vodovoda“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Miki

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Gospodo draga vaše je da obezbedite dovoljan kapacitet vode a ne da smanjujete pritisak vode zbog cega narod placa vodu nego da imaju dovoljno vode i normalan pritisak


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
10°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 1002.3 mb
Vetar: 5 m/s, N
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?