Epidemijska situacija u Novom Sadu u blagom pogoršanju

13:07:00 17.07.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Trenutna epidemijska situacija u Novom Sadu je u blagom pogoršanju, o čemu najbolje govori podatak da pre desetak dana dnevno nije bilo nijedne osobe pozitivne na koronavirus. Samo u poslednja 24 časa u Respiratornom centru na Novom Naselju javilo se 39 ljudi, od kojih je pet bilo pozitivno na kovid 19, rekao je za RTV direktor Doma zdravlja “Novi Sad” Veselin Bojat.

Epidemijska situacija u Novom Sadu u blagom pogoršanju


- Nije dramatično, ali je dovoljno da nas upozori da to sve nije prošlo i da treba da se pridržavamo mera koje su i dalje na snazi - kaže Bojat i napominje da je kod tih pacijenata klinička slika: blago povišena temperatura, kašljanje, glavobolja..., odnosno da imaju iste simptome kao što su imali prethodni pacijenti u ambulanti na Novom Naselju, te smatra da nije reč o delta soju virusa.

On podseća da je zbog vrućina privremeno zatvoren vakcionalni punkt na Novosadskom sajmu, odnosno punk je preseljen u objekat na Novom Naselju i radi samo preko dana od 7 do 20 časova.

- Dnevno se u Novom Sadu i sada vakciniše između 120 i 200 naših sugrađana, što ne mislim da je mali broj s obzirom na sezonu godišnih odmora – napominje Bojat i napominje da se građani trenutno mogu vakcinisati u Promenadi i na Novom Naselju, dok je kod Tržnog centra “Big” postavljen mobilni autobus za vakcinaciju.

Sa obe doze vakcinisano je 160.000 Novosađana, a kad je u pitanju imunizacija mladih direktor Doma zdravlja kaže da nije rad da se mladi toliko napadaju.

- Oni imaju pravo na svoje zablude, greške, pogrešna mišljenja, učenja, sticanja iskustva i znanja. Ne slažem se sa onim mnogo starijim, mnogim zdravstvenim radnicima koji se nisu vakcinisali – ističe Bojat.

Bojat podseća da mere i dalje važe, savetuje nošenje maske, držanje distance i dezinfekciju ruku, kao i izbegavanje dužeg boravka u prostorijama gde ima puno ljudi.



Izvor: RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
18°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1006.8 mb
Vetar: 4 m/s, NNE
Čet 12° - 21° Mogući pljuskovi
Pet 12° - 22° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?