Epidemiološka situacija u Vojvodini nepovoljna, raste broj obolelih u Novom Sadu

17:07:00 14.07.2020, Komentara: 0

Novi Sad – U Vojvodini se nastavlja rast broja obolelih od koronavirusa. U protekla 24 časa zabeleženo je 159 novih slučajeva, od kojih je 65 iz Novog Sada.

Epidemiološka situacija u Vojvodini nepovoljna, raste broj obolelih u Novom Sadu


Kako navode u Institutu za javno zdravlje Vojvodine, od početka epidemije u martu do danas u pokrajni je registrovano ukupno 2.850 slučajeva koji su potvrđeni PCR testom, od kojih je njih 1.117 u Novom Sadu. Ovi brojevi pokazuju da je u protekle dve nedelje u Vojvodini registrovano 1.468, a u Novom Sadu 748 zaraženih od koronavirusa.To znači da je za dve nedelje u Vojvodini registrovan broj obolelih koliko za prethodna četiri meseca, a u Novom Sadu dvostruko više nego od marta do kraja juna.

- Epidemiološka situacija za Vojvodinu u celini se ocenjuje kao nepovoljna. Očekuje se dalje pogoršanje situacije. Zdravstveni sistem Vojvodine je pod velikim opterećenjem, i ako se ovaj trend ne zaustavi, kapaciteti kojima raspolaže će ubrzo biti prevaziđeni. Neophodno je hitno sprovođenje mera kontrole prenošenja bolesti i usporavanje izrazito rastućeg trenda obolevanja – kažu u Institutu.


U KCV se leči 238 pacijenata, 19 više nego juče


U Kliničkom centru Vojvodine, prema poslednjim podacima, leči se 238 pacijenata, što je 19 osoba više nego juče, a na respiratorima je 19 teže obolelih.

Vojvođanski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je juče da su popunjeni kapaciteti Opšte bolnice Pančevo i kovid centra u Vrbasu, kao i da se pojavilo novo žarište u Sremskoj Mitrovici, gde je hospitalizovano oko 80 inficiranih. Gojković je istovremeno naglasio da se povećava broj zaraženih u svim gradovima Vojvodine, a da kritičan broj obolelih imaju Ruma, Subotica i Plandište, dok je ubedljivo najviše inficiranih u Novom Sadu.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1005.9 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?