Evropska noć istraživača biće održana sutra

17:11:00 26.11.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Evropska noć istraživača biće održana sutra uz poštovanje svih epidemijskih mera, a ovogodišnja tema je digitalna nauka.

Evropska noć istraživača biće održana sutra


U godini koja protiče u znaku aktuelne pandemije organizatori Evropske noći istraživača odlučili su da najveću i najzabavniju naučnu žurku kako ističu učine dostupnom svim radoznalcima samo uz nekoliko klikova.

U samoj Noći istraživača, od 17 časova, posetioce očekuju u " live " strimingu na YouTube kanalu Noći istraživača Novi Sad. Biće održano nekoliko predavanja na temu COVID-19 epidemije ali i o naučnim dostignućima koja su se desila ove godine, a posetioci će moći da u komentarima postavljaju pitanja predavačima.

Android aplikacija " Night of Researccers 2020 ", koja može da se preuzme na Google Play prodavnici, omogućiće svakom da kroz igru "Lov na nauku" sakupi određen broj trofeja u gradu i tako ostvari pravo da učestvuje u "Naučnom igralištu" i osvoji nagradu.

U paviljonu pored zgrade Rektorata u Novom Sadu u toku je izložba interaktivnih eksponata koju ljubitelj nauke i novih saznanja mogu da posete svakog dana sem nedelje do kraja novembra u periodu od 14 do 18 časova.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?