Exit će voditi NS u kandidaturi za Evropsku prestonicu kulture

16:09:00 24.09.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Exit fondacija će od Kulturnog centra preuzeti vođenje kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, a ta odluka biće doneta na sutrašnjoj Skupštini grada.

Exit će voditi NS u kandidaturi za Evropsku prestonicu kulture

To će se desiti zahvaljujući uspešnom vođenju kandidature Novog Sada za Omladinsku prestonicu Evrope 2018. godine (OPENS), kada je ostvaren veliki uspeh ulaskom u finale među pet gradova kandidata.

Predsednik Upravnog odbora Exit fondacije, Nemanja Milenković, koji bi trebalo da bude i predsednik Odbora za kandidaturu Novog Sada za tu prestižnu titulu, kaže da bi titula Evropske prestonice kulture bila značajna za celu Srbiju "čija je kultura sastavni deo evropske i čini je bogatijom".

- Poziv da Exit vodi proces kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture shvatamo kao uzajamnu povezanost grada koji je iznedrio jedan od najboljih evropskih festivala i te manifestacije kojoj je prirodno što se održava u jednom od centralnih gradova evropske kulture - rekao je Milenković Tanjugu.

On je naglasio da bi se Novi Sad, ukoliko bi dobio titulu Evropske prestonice kulture, našao u prestižnom društvu sa gradovima kao što su Atina, Berlin, Pariz, Madrid, Lisabon, Liverpul, Prag, Briž i brojni drugi u 30 godina dugoj tradiciji koju su zajedno uspostavila sva ministarstva kulture evropskih zemalja.

- Mi ćemo uložiti svoj maksimum da se to i desi - rekao je Milenković.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1003.6 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?