Exit i država uskoro potpisuju decenijski ugovor

13:02:00 14.02.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Desetogodišnji ugovor između Exita i Republike Srbije obezbedio bi dugoročnu sigurnost održavanja tog festivala, izjavio je direktor Exita Dušan Kovačević.

Kovačević se nada da će takav ugovor biti potpisan uskoro, jer je u svim razgovorima sa vodećim ljudima Republike, Pokrajine i Grada Novog Sada prepoznat značaj obezbeđivanja stabilnosti Exita na period od jedne decenije.

Exit i država uskoro potpisuju decenijski ugovor

Tako je Sea Dance festival, koji se održava na plaži Jaz, u okviru Exit avanture, potpisao desetogodišnji ugovor sa opštinom Budva, čime se garantuje njegovo sigurno održavanje do 2026. godine. U tom periodu će opština Budva uložiti oko pet miliona evra, dok se od See Dance očekuje da nastavi sa trendom porasta turista koji dovodi u Crnu Goru.

- Takav ugovor koji bi bio popisan omogućava svim partnerima dugoročne planove, a to je bitno i sa stanovišta turističke ponude i privlačenja sponzora - rekao je Kovačević.

Kovačević je i naglasio da Exit festival ne može postojati bez podrške države jer se radi o velikom festivalu, koji je u rangu sa najvećim evropskim festivalima, a čiji su budžeti desetostruko pa i više puta veći i čije su cene ulaznica od 200 pa do 400 evra, dok se cene ulaznica za Exit kreću oko 50 evra.

On kaže i da se značaj Exita najbolje oslikava u rezultatima istraživanja, koja kažu da je taj muzički festival do sada ekonomiji Srbije doprineo sa više od 150 miliona evra.

Izvor: Tanjug


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
13°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 997.9 mb
Vetar: 3 m/s, ESE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?