Fajgelj otišao, savetnica još tu

10:06:00 11.06.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Savetnica u Kulturnom centru Aleksandra Mandarić koja će do kraja godine da zaradi 1.310.000 dinara, za sada ostaje na svom radnom mestu.

Iako je bivši direktor Kulturnog centra Andrej Fajgelj posle pisanja o njegovoj savetnici sa ogromnom platom dao ostavku, novi v.d. direktor Bojan Panaotović kaže da za sada niko neće dobiti otkaz, pa ni savetnica Mandarić. Ona do kraja godine, po ugovoru koji je potpisala, bez prestanka treba da radi svaki dan više od 10 sati dnevno.

Fajgelj otišao, savetnica još tu

- Ne mogu posle nedelju dana da procenim tačno njene kvalitete. Ne samo Aleksandrine, nego svih radnika, stalno zaposlenih i u honorarnom statusu. Sve treba proveriti, videti kako ko radi, pa onda doneti sud, ko je zaslužio da ostane, a ko ne – izjavio je za Blic Panaotović koji dolazi iz iste stranke kao i Mandarić i Fajgelj, Treće Srbije. On dodaje da je tokom godina i menjanja vlasti u KC došlo ljudi iz najrazličitijih mogućih stranaka.

- Moj prvi zadatak je da releksiram odnos između kulturne scene i KC. To ne znači da neće biti uređivačke politike, ali ipak treba postupati fleksibilnije nego ranije. Napravićemo uskoro koktel i pozvati sve gradske kulturnjake, bez izuzetka. A onaj ko bude istrajavao u bojkotu KC, sam će za to biti kriv – nastavlja novi direktor.

Andrej Fajgelj više neće biti ni predsednik Organizacionog odbora inicijative za kandidaturu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, a njegov naslednik biće poznat za mesec dana. Fajgelj je inače po objavama koje je postavio na svoj Tviter i Fejsbuk profil otišao i iz Treće Srbije.



Izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.4 mb
Vetar: 3 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?