Fašistički grafit mržnje ispisan u centru grada

12:07:00 05.07.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Sraman, fašistički, grafit mržnje osvanuo je u centru Novog Sada, u Ulici Stefana Stefanovića. Ko ga je napisao za sada nije poznato, ali svakako da i po zakonu zaslužuje da bude kažnjen.

Grafit je bio povod Vrščaninu Tomislavu Mrčeli da napiše post na svom blogu o mržnji koji se širi, uperenoj ka izbeglicama, migrantima i azilantima.

Fašistički grafit mržnje ispisan u centru gradaFoto: Tomislav Mrčela

"Nikada mi neće biti jasno kakav bolestan um može smisliti i napisati ovakav grafit i koji mogu biti njegovi "razlozi" za to. Koja je svrha poruke koja otvoreno širi mržnju prema imigrantima, potpuno nepoznatim ljudima kojima sreća i bez naše zlobe nije baš naklonjena? Prema nevoljnicima koje je muka naterala u Srbiju i kojima je Srbija samo jedna od prolaznih stanica do boljeg i bezbednog života negde u nekoj tamo Zapadnoj Evropi? Nisu oni došli ovamo, rizikujući život da bi nama kvarili zabavu i zagorčali živote, kako to doživljava "autor" grafita, ali i mnogi drugi, većina njih je pobegla od rata, razaranja i smrti. Da sačuva živu glavu i da proba negde da se skloni i živi svoj život", deo je njegovog bloga, a celokupan tekst možete pročitati na ovom linku.

Nadamo se da će "Antigrafitna jedinica" brzo reagovati i da će ovaj fašistički grafit što pre biti uklonjen, a da će policija uhvatiti počinioca.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 996.9 mb
Vetar: 5 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?