„Festival boja“ danas na Štrandu

09:08:00 12.08.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Ovogodišnji Međunarodni dan mladih, 12. avgust, biće obeležen „Festivalom boja“ na novosadskom Štrandu.

„Festival boja“ danas na Štrandu


Međunarodni dan mladih obeležava se od 2000.godine sa ciljem da se skrene pažnja na probleme mladih, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika i studenata.

Organizator „Festivala boja“, koji se drugu godinu uzastopno održava na najlepšoj plaži na Dunavu, je OPENS. Uz holi boje, na način svojstven mladima, skrenuće se pažnja na ulogu mladih u društvu, posebno kada je reč o transformaciji obrazovanja.

Početak programa predviđen je za 16 časova, kada će se posetiocima predstaviti nevladine organizacije koje se bave ovom tematikom. Sat vremena kasnije počinje zagrevanje za žurku na kojoj će svi posetioci, uz muziku i igru, imati priliku da se gađaju specijalnim holi bojama. Žurka počinje u 18 časova i traje do 23 sata.

Jedna od osnovnih ideja organizatora je da se slavi energija mladih ljudi. Za dobro raspoloženje uz kvalitetnu muziku biće zadužen trojac Wet dreams.

Osam stvari koje moraš da znaš o „Festivalu boja“

1. Dress code

Nema ga. Ali zato sugestije postoje. Stari kupaći i neka stara bela majica. Jer, većina boja se neće isprati, a majicu nosiš kući kao suvenir. OPENS nosi i bandane, ali možeš i da ih napraviš i ti i prosto prekriješ nos i usta da ti prah ne uđe baš svugde. Sunčane naočare i spreman si za žurku leta.

2. Kako do boja?

Lako, možda ne baš kao dva klika, ali definitivno uz dva koraka. Odmah do bine, nalazi se pagoda na kojoj OPENS voloteri izdaju boje pred svako gađanje. Definitivno je dovoljno boja za više gađanja i nijedno bacanje boja neće početi dok svi ne dobiju svoju kesicu. So keep calm.

3. Šta su holi boje?

Holi boje došle su nam iz Indije i brzo osvojile i obojile svet. Reč je zapravo o indijskom prazniku baaaš duge tradicije kojim se proslavlja prelazak iz proleća u leto. Atmosfera je toliko vesela i šarena da je koncept brzo otišao u svet i sada Festivali boja postoje u raznim oblicima i na svim hemisferama. Bitno je da su boje bezbedne, čak i ako se slučajno pojedu malo i udahnu, a sugeriše se da se koža namaže malo uljem za sunčanje kako bi bile lepše boje na koži i lakše se sprale.

4. Kako, kada i gde iliti ‘pa šta ako je radni dan’?

Ponedeljak. Međunarodni dan mladih, dakle 12. avgust. Novosadska plaza Štrand, desno od Mosta slobode. Festival počinje od 16.00 časova, a muzika, boje i žurka od 17.00 časova. Radni dan je i Štrand radi do 23.00, a i leto je. Tako da je ponedeljak novi dan za žurke.

5. Zašto je ulaz (i sve ostalo besplatno)?

Svi i apsolutno svi OPENS programi oduvek i zauvek su i biće besplatni jer prosto Omladinska prestonica Evrope Novi Sad veruje da svi mladi zaslužuju jednake prilike. Istovremeno, poklopilo se da je u ponedeljak na Štrandu humanitarni dan, što znači da je ulaz slobodan, ali da vas svakako pozivamo da budete humanitarni i podržite napore Gradskog zelenila.

6. Kako da društvene mreže GORE?

Okupi ekipu, pripremi svoje boje, sačekaj da na led ekranima odbrojimo do gađanja i u poslednjoj sekundi kreni da škljocaš! Imaćeš profilnu sliku. Ako pretenduješ na neku od influenserskih pozicija, imamo predlog i za to – OPENS pravi i photo corner nedaleko od bine sa profi fotografima, pa vežbaj najbolju pozu.

7. Da li je to sve?

Ne, ali ne nikako. OPENS kamper i room escape, omladinske i organizacije za mlade sa zanimljivim aktivacijama i igrama, chill zona, photo corner i turnir sa OPENS loptama za plažu su tu i spremne. A, tu su i Gliterology devojke sa šljokicama i bojama da upotpune šareni look.

8. Šta se dešava kada zađe sunce?

Pa nastavlja se žurka. Inače, DJ trojac, Wet dreams koji je zadužen za muziku je dobro poznati sastav iz Novog Sada, а čine ga Dachony, Fakir i Aleksandar Zec. Pokrenuo ga je Fakir, a 2014. godine pridružili su mu se Dachony i Zec što se ispostavilo kao dobitna kombinacija. Do sada su uspešno organizovali masovne klupske, ali i open air žurke na kojima se uz deep/tech house zvuk đuskalo do ranih jutarnjih časova. Wet Dreams je poznat po odličnom provodu čiji su glavni sastojci dobra muzika, nasmejani ljudi i puno pozitivne energije i sa jedne i sa druge strane DJ pulta.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 995.1 mb
Vetar: 3 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?