„Festival Evrope“ 9. maja na Trgu slobode

18:05:00 07.05.2022, Komentara: 0

Novi Sad – „Festival Evrope“, u organizaciji Delegacije EU u Srbiji, biće održan u ponedeljak, 9. maja na Trgu slobode, u periodu od 17 do 22 časa. Festival će pratiti koncert pod nazivom „Bolji smo zajedno“.

„Festival Evrope“ 9. maja na Trgu slobode


Godišnjica Šumanove deklaracije, kojom se obeležava Dan Evrope i slavi godišnjica mira i jedinstva u Evropi, jedan je od najznačajnijih i najvećih praznika Evropske unije. Na Festivalu Evrope predstaviće se zemlje članice EU, Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije, kao i Evropski pokret u Srbiji.

Tokom „Festivala Evrope“ građani će moći da vide i okuse sve što su članice EU pripremile za njih na svojim štandovima, ali i da se takmiče u košarci „3 na 3“ u društvu poznatih reprezentativaca košarkaša i slobodnim bacanjima, da razvesele najmlađe u kutku za decu ili osvoje interesantne nagrade u kvizu znanja o EU.

Biće predstavljeni i mladi evropski umetnici iz Italije, Severne Makedonije, Srbije, Crne Gore i Albanije, čiji će pokretni mural, nastao u okviru inicijative „Umetnici u gostima“, tog dana biti zvanično prikazan na Trgu slobode.

Od 20 časova počeće koncert orkestra „Western Balkans Youth Orchestra“, koji okuplja 60 mladih muzičara iz Srbije i zapadnog Balkana pod dirigentskom palicom Desara Sulejmanija, kojima će se na bini pridružiti specijalni gosti: Ivana Peters, Frajle, Ana Stanić, Zoe Kida, Bilja Krstić, Kiki Lesendrić i Stevan B. Karanac.

Svi programi u okviru proslave Dana Evrope su besplatni i otvorenog karaktera za sve posetioce.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?