Festival „Filmski front“ od četvrtka na dve lokacije u KCNS i Kineskoj četvrti

11:10:00 25.10.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Međunarodni festival kratkometražnog igranog filma „Filmski front“ biće održan od četvrtka, 27. oktobra do nedelje, 30. oktobra u Kulturnom centru Novog Sada i Kineskoj četvrti. Kako najavljuju organizatori, Novosađani će imati priliku da pogledaju oko 100 kratkometražnih ostvarenja koja dolaze iz 34 različite države.

Festival „Filmski front“ od četvrtka na dve lokacije u KCNS i Kineskoj četvrti


Neka od ovih ostvarenja već su prikazivana na velikim festivalima kao što su Sandens, Lokarno, Kan, Berlin, Martovski festival, Sarajevo film festival i mnogi drugi.

Filmovi su podeljeni u dve takmičarske selekcije – Srbija/region i Međunarodna selekcija. Kovid teme zamenile su kritike (kapitalističkog) sistema, migracije su i dalje u fokusu, kao i problemi odrastanja i susretanja sa svetom odraslih.

Pobedniku Srbija/region selekcije, u saradnji sa Filmskim centrom Srbije, biće dodeljena novčana nagrada u iznosu od 100.000 dinara. Ove godine, pobednički film bira tročlani stručni žiri u sastavu: scenaristkinja Maša Seničić, reditelji Goran Nikolić i Marko Đorđević.

U okviru Međunarodne selekcije biće dodeljene dve nagrade: nagrada publike i nagrada studentskog žirija.

Pored prve novosadske zombi šetnje, koja će biti održana 30. oktobra u Kreativnom distriktu, tokom četiri festivalska dana na programu će se naći: dva panela, izložba „Kako je Lov faj promenio moj umetnički život?“, kratki animirani filmovi (AnimaFront selekcija), kratki filmovi za decu (Frontić selekcija), kratki horor filmovi iz celog sveta (HororFront selekcija), radionice SFX maske i režije, Bioskop kroz špijunku i još mnogo toga.

Ulaz na sve festivalske dane je besplatan.

Filmske projekcije će se održati u Kulturnom centru Novog Sada, dok je deo pratećeg programa izmešten u Kinesku četvrt (Kreativni distrikt).

Celokupna satnica 20. Filmskog Fronta dostupna je na filmfront.rs.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
16°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 994.2 mb
Vetar: 5 m/s, SW
Čet 12° - 22° Malo i umereno oblačno
Pet 11° - 25° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?