Festival kuglofa naredna dva vikenda u Sremskim Karlovcima!

19:05:00 22.05.2024, Komentara: 0

Sremski Karlovci - Tradicionalna manifestacija Festival kuglofa ove godine će, po prvi put, biti održana dva vikenda zaredom, od 24. do 26. maja i od 31. maja do 2. juna, u centru Sremskih Karlovaca. Takmičenje za najbolji kolač biće 25. maja.

Festival kuglofa naredna dva vikenda u Sremskim Karlovcima!


Svečano otvaranje festivala je u petak, 24. maja u 18.30 sati, kada će nastupiti članovi karlovačkog OKUD-a „Brankovo kolo” na glavnom trgu, ali će već od 10 sati na istom mestu biti sajamsko-izložbeni deo manifestacije. U 11 sati u Fondaciji „Zavičajna kuća”, Andreja Volnog 1a, biće otvorena izložba slika, a u 16 sati u centru počinje radionica za najmlađe „Šašavi kuglof”, dok od 17 časova nastupa plesna grupa „Altair”.

Takmičenje u izradi kuglofa na programu je u subotu od 10 časova, kada kreće festivalska povorka i počinje predaja slatkih eksponata. U 14.30 sati biće proglašen pobednik.

Posetioce oba vikenda očekuje muzički program - nastupi tamburaša, horova i bendova, program za najmlađe, radionice izrade kuglofa pred publikom i njihovo oslikavanje.

Lokalna Turistička organizacija tokom festivala organizuje i šetnju kroz Sremske Karlovce sa vodičem u subotu i nedelju od 12.30 časova, a planirana je i vožnja katamaranom. U istim terminima šetnja će biti organizovana oba vikenda.

Program možete pogledati OVDE.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
23°
Vlažnost: 61%
Pritisak: 1000.6 mb
Vetar: 1 m/s, ESE
Ned 16° - 30° Malo i umereno oblačno
Pon 17° - 31° Pretežno sunčano

Anketa

Na lokalnim izborima glasam za: