Festival kuglofa ovog vikenda u Sremskim Karlovcima

13:05:00 24.05.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Festival kuglofa biće održan od petka, 26. maja do nedelje, 28. maja u centru Sremskih Karlovaca.

Festival kuglofa ovog vikenda u Sremskim Karlovcima


Kolač kuglof zauzimao je posebno mesto u nemačkoj kuhinji, a nekada je bio i neizostavna poslastica na nedeljnoj trpezi i brend ove opštine. Upravo zbog toga je glavni događaj na ovom festivalu pravljenje kuglofa, gde stručni žiri ocenjuje i nagrađuje tri najuspešnije pripremljena kolača, navode organizatori.

Poslednjeg festivalskog dana, oni koji naprave tri prvoplasirana kuglofa će ih izrađivati na Izlagalištu, pred publikom, a prema receptu koji je učestvovao u ocenjivanju i osvojio jedno od tri prva mesta.

Celodnevna postavka sajamsko-turističkog karaktera obuhvata izlaganje kuglofa, karlovačkih vina i bermeta, začinskog bilja, suvenira, antikviteta, ručnih radova i starih zanatskih proizvoda.

Tokom tri festivalska dana biće organizovane revije narodnih nošnji i odevnih predmeta proizvedenih u tehnici starih zanata, izložbe i druge interesantne aktivacije.

Festival će zatvoriti koncert horova DNUK „Kolomejka“, HKPD „Jelačić“ i hora grčko-srpskog prijateljstva „Irida“, koji će biti održan u nedelju, 28. maja u 19 časova u Rimokatoličkoj crkvi Svetog Trojstva u Sremskim Karlovcima.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1004.1 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?