„Festival ljubavi“ od 3. do 24. februara u Novom Sadu

17:01:00 30.01.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Treći „Festival ljubavi“ biće održan na Trgu slobode i na još nekoliko lokacija u Novom Sadu, od 3. do 24. februara.

„Festival ljubavi“ od 3. do 24. februara u Novom Sadu


Kako je rekla predstavnica organizatora Milena Biga, ideja Festivala je da se kroz saradnju sa ustanovama kulture, u okviru tematike ljubavi, predstave muzičari, pisci, slikari i drugi umetnici.

- Ovom manifestacijom, uslovno rečeno, otvaramo sezonu festivala u našem gradu, poznatom po kvalitetnim programima koji privlače brojne turiste. „Festival ljubavi“ objedinjuje kulturne, kreativne, zabavne i turističke sadržaje i to je jedan od njegovih bitnih aspekata. Organizatori se potrude da sarađuju sa organizacijama i ustanovama kulture, sa samostalnim umetnicima i na taj način doprinose kvalitetu kulturne ponude grada - naglasio je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Otvaranje Festivala zakazano je za nedelju, 3. februara u 18 časova na Trgu slobode, a prvi će nastupiti dečji hor „Zvončići“, potom u 19 časova nastupa Red Hot Chili Peppers Tribute band, uz tradicionalno puštanje balona u obliku srca.

I ove godine na Festivalu učestvuju Galerija Matice srpske i Spomen zbirka Pavla Beljanskog koje će predstaviti dela iz svojih galerija sa ljubavnom tematikom. U Muzeju savremene umetnosti Vojvodine biće održana projekcija domaćih filmskih klasika. Najavljena je i humanitarna akcija kako bi deci i omladini Dnevnog boravka Centra za socijalni rad bile kupljene klavijature koje su im potrebne za nastupe. Inače, ova deca će na Festivlau nastupiti 13. februara.

Vokalni sastav „Muzika srca“, koji već devet godina promoviše višeglasno pevanje, prisutan je na „Festivalu ljubavi“ od samog početka, a ove godine na Dan zaljubljenih izvešće najlepše ljubavne numere svetske pop muzike, filmske muzike i mjuzikla.

Agencija „Putokaz 021“ pokloniće posetiocima Festivala tematsku šetnju posvećenu ljubavima Novog Sada, i to 13. februara, a skup je predviđen u 17 časova kod spomenika Svetozara Miletića. Zainteresovani treba da se prijave putem Fejsbuk stranice Festivala.

Manifestaciju organizuju udruženja Subsidium, HBO Color Media Events, kompanije Color Media Communications i Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.1 mb
Vetar: 3 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?