Festival najboljih vina na Trgu slobode

20:06:00 09.06.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Međunarodni festival vina „Interfest“ biće održan od 13. do 15. juna na Trgu slobode od 19 časova do ponoći.

Festival najboljih vina na Trgu slobode


Šesnaesto izdanje Intefesta ponudiće posetiocima ne samo vrhunska vina, već i delikatese najvišeg kvaliteta, zanimljive radionice i raznovrstan muzičkih program.

Dolazak na Intefest najavilo je više od 100 vinarija sa svojim najboljim proizvodima. Posetioci festivala imaće priliku da probaju vrhunska vina, ali i da nauče mnogo toga o načinu uzgajanja vinove loze, različitim vrstama vina, kako da prepoznaju kvalitet ovog pića, kako da uživaju u njemu uz odgovarajuću hranu…

Deo programa Interfesta su i delikatesi sa ovog područja, kao i muzički program koji je kombinacija lokalne tradicije tamburaša sa zvukom džeza, regea, evergin melodija.

Interfest je prvi međunarodni skup vinara koji je organizovan u Srbiji.

Od 2004. godine do danas okupio je više od 200.000 posetilaca i vinske kuće iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Rumunije, Mađarske, Austrije, Italije, Francuske, Španije, Portugalije, Nemačke, Argentine, Čilea, Južne Afrike i Australije.

Na programu Festivala su i brojne radionice o novim tehnološkim dostignućima u proizvodnji vina i uzgajanju vinove loze, o promenjivim odnosima na tržištu i ugostiteljstvu, o novonastalim kategorizacijama vina, kao i veoma značajnom marketingu i neiscrpnim turističkim potencijalima koje vino ima, a biće reči i o pozitivnim efektima vina na zdravlje ljudi.

Festival je zamišljen kao promocija vinske kulture ali i turističke ponude.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 100%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?