Festival nauke 7. i 8. maja

13:04:00 25.04.2016, Komentara: 0

Novi Saad - Festival nauke i obrazovanja svečano će biti otvoren u subotu 7. maja, na platou Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu.

Festival će u 10 sati otvoriti akademik Vladimir Kostić, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, a nakon toga biće otvorena izložba "Milankovićev kanon osunčavanja Zemlje".

Festival nauke 7. i 8. maja

Tokom dva dana Festivala nauke i obrazovanja smenjivaće se naučne tribine sa akcentom na klimatske promene. Eminentni stručnjaci će na popularan način pokušati da objasne posetiocima zašto se klima menja.

Drugi dan Festivala biće posvećen primenjenim naukama, gde će stručnjaci u oblasti IT tehnologije govoriti o pojavi mnogobrojnih softverskih kompanija u Novom Sadu, a takođe će okriti i čaroban svet dronova.

Ove godine u okviru Festivala poseban akcenat se stavlja na obrazovanje. Fakultetu koji su u sastavu Univerziteta u Novom Sadu predstaviće se na tribini "Programi na Univerzitetu u Novom Sadu – šta studirati?".

Kampus će tokom ta dva dana krasiti 60 radionica koje će na popularan i zanimljiv način promovisati nauku i na taj način je približiti svim posetiocima. Osim radionica, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa "Softverskom dolinom" gde će se predstaviti kompanije u oblasti IT sektora.

Ulaz na Festival nauke i obrazovanja je besplatan, a radno vreme je od 10 do 18 sati.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
21°
Vlažnost: 69%
Pritisak: 1006.1 mb
Vetar: 3 m/s, NNE
Čet 12° - 21° Mogući pljuskovi
Pet 12° - 22° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?