Festival novih energija za najmlađe

16:06:00 03.06.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Festival novih energija, koji organizuje Klub manekena Novi Sad u saradnji sa Mesnom zajednicom Gavrilo Princip, otvoren je juče.

Festival novih energija za najmlađe

foto: Grad Novi Sad

Festival je namenjen najmlađima, a održava se na tri destinacije u okviru MZ Gavrilo Princip na Novom naselju sve do 15. septembra.

Programi su usmereni na razvoj stvaralaštva i kreativnosti dece i mladih, kroz različite radionice u svim oblastima koje su bitne za njihov razvoj, a biće obuhvaćene različite teme, od kreiranja slobodnog vremena, bontona, razvijanja humanosti i slično.

- Jako je važno da se posvetimo mladim generacijama i da im na vreme ukažemo na pozitivne društvene vrednosti. Deci Novog Sada biće ponuđene raznovrsne aktivnosti usmerene na to da kod njih podstaknu stvaralaštvo, da im omoguće prostor da se iskažu i da nauče poželjne i pozitivne obrasce ponašanja. Veoma nam je drago što već vidimo pozitivan uticaj osvojenih titula Evropske prestonice kulture i Omladinske prestonice Evrope na udruženja i organizacije. Sasvim je izvesno da će leto u gradu biti veoma bogato, kada je reč o kulturno-umetničkim, zabavnim, edukativnim i turističkim manifestacijama koje su usmerene na raznovrsne ciljne grupe - istakao je na otvaranju član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Raspored programa Festivala biće najavljen početkom svakog meseca, a na dnevnom nivou sve aktivnosti i informacije mogu se dobiti na Fejsbuk stranici FestivalnovihenergijaNoviSad, instagram profilu, festivalnovihenergijans i putem mejla: festivalnovihenergijans@gmail.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.7 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?