Festival Slobodna zona od 10. do 15. novembra

09:11:00 01.11.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Dvanaesto izdanje festivala Slobodna zona predstaviće publici čak 50 igranih i dokumentarnih filmova iz celog sveta, od 10. do 15. novembra, u bioskopu Arena Cineplex i Muzeju Savremene umetnosti Vojvodine.

Festival Slobodna zona od 10. do 15. novembra

Festival će od 20 sati otvoriti film "Neruda" reditelja Pabla Laraina.

Okosnicu programa, kao i prethodnih godina, čine filmovi koji se bave problemima savremenog društva u doba globalizacije - od rata u Siriji (potresni dokumentarac "Ukleti" sirijske rediteljke Live Jazji o ljudima zarobljenim u ruševinama sirijskih gradova) i njegovih posledica (Berlinski pobednik "Požar na moru" Đanfranka Rosija) do zastrašujuće perspektive globalnog sajber rata u koji je svet već zakoračio ("Zero Days").

Najvažnija novina u dvanaestoj godini festivala je da Slobodna zona od ove godine dobija takmičarski karakter, pa će se filmovi iz ovogodišnje selekcije takmičiti za nagrade stručnog žirija za Najbolji angažovani film u Međunarodnoj i Regionalnoj konkurenciji i nagradu Human rights žirija. O nagradama će odlučivati javne ličnosti koji se u svojim profesijama aktivno bave afirmacijom ljudskih prava i ličnim primerom aktivno doprinose dijalogu u sredinama iz kojih dolaze.

Još jedan kuriozitet ovogodišnjeg festivalskog izdanja je i prilika da se publika upozna sa gostima Slobodne Zone, filmskim profesionalcima i umetnicima iz celog sveta. Svakog festivalskog dana od 12 časova, u Metropolis Music Cafe-u biće organizovana Kafa sa autorom, druženje i dijalog o uzbudljivim filmovima i važnim temama kojima se oni bave.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
16°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 1 m/s, NW
Sre 13° - 22° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 13° - 21° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?