Festival Ukusi Vojvodine ovog vikenda u Limanskom parku

19:09:00 09.09.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Festival gastronomije Ukusi Vojvodine, koji ove godine slavi peti rođendan, biće održan tokom vikenda u Limanskom parku.

Festival Ukusi Vojvodine ovog vikenda u Limanskom parku

Jedan od omiljenih novosadskih parkova biće pretvoren, u subotu i nedelju, u mesto dobrih ukusa i prijatnog druženja.

Oganizatori najavljuju mnogobrojne izlagače, ali i interesantne prateće sadržaje.

- Svi oni koji su se zaželeli dobre domaće kuhinje, tradicionalnih vojvođanskih jela, bogate meze i mirisnih kolača iz knjiga sa starih polica, moći će da uživaju obilazeći i isprobavajući šta im je pripremilo preko 100 izlagača ove godine. Od pojedinačnih poljoprivrednih gazdinstava i malih preduzetničkih radnji, do restorana, aktiva žena, lokalnih akcionih grupa i turističkih udruženja, stižu nam u ova dva septembarska dana šunke, kuleni, kobasice, čvarci, sirevi, i kravlji i kozji, raznovrsni proizvodi od voća i povrća, zimnica, med, začini, ali i paprikaši svih vrsta, testenine i čorbe, pečene paprike i nasuvo na sve načine. Biće i prirodnih sokova, zanatskog piva, ali i vina. Naravno, i rezanci s makom – kažu organizatori i dodaju da su za one koji žele ponešto i da nauče, pripremili šest zanimljivih radionica.

Najmlađe posetioce očekuje i ove godine mnogo lepih tadicionalnih igara, takmičenje, ali i radionice koje vode stručni vaspitači.

Festival Ukusi Vojvodine, osim po bogatstvu ukusa i divnom ambijentu, prepoznatljiv je i po dobroj atmosferi koju, osim raspoloženih posetilaca i izlagača, stvara i birana muzika.

- Uz poznate džez zvuke Aleksandar Dujin Orkestra, kojima započinje festival, do ritmova za ples, filmskih kompozicija i dela klasične muzike, kao i vrhunskih vokalnih solista, ništa neće izostati. Izdvajamo zanimljivu završnicu prve večeri pod nazivom „Ko nekad u 8“, kada će posetioci moći da se podsete šlagera iz Jugoslavije u periodu od 1930. do 1990.godine – poručuju organizatori.

Festival je, zbog radova, smešten u sam središnji deo parka, odmah iza dečjeg igrališta, ulaz je besplatan, a radno vreme će biti od 12 do 20 časova.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.7 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?