Festival uličnih svirača – Gradić fest od 29. do 31. avgusta

16:07:00 06.07.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Festival uličnih svirača – Gradić fest biće održan u podgrađu Petrovaradinske tvrđave od 29. do 31. avgusta, a umetnici različitih profila, muzičari, akrobate i performeri nastupiće na brojnim punktovima.

Festival uličnih svirača – Gradić fest od 29. do 31. avgusta


Ove godine lokalnu, novosadsku scenu kroz skladan spoj rokenrola, regea, domaće etno muzike i mnoštva drugih pravaca predstaviće originalni bend Tehacerosi. Uz njih nastupiće rep muzičar Menace i indi alternativni rok bend Hydrogen sa čak dva nova letnja singla.

Beogradski izvođači i ove godine čine značajni deo programa, a na uličnim punktovima festivala nastupiće novi darkvejv sint pop duo Neoneboder, nagrađeni kantautor Stefan Bogosavljević - Bora i ulični umetnik Vladimir Tričković, koji nastupa od svoje devetnaeste godine i kompozicije izvodi na ulicama širom Evrope.

Na ovogodišnjem festivalu, nastupiće i zrenjaninski pop-rok bend Uroš i Nejaki, kikindski duo L&A Jazzical, kao i Mitar Zorić koji dolazi iz Niša. Sa ulica inostranih gradova, pravo u Gradić stiže Dejanie iz Makedonije, holandski bluz sastav Underdog, rok bend iz Tuzle pod nazivom s-alt i zagrebački bend Grozni gadovi, čija muzika skreće pažnju na probleme u svetu o kojima se retko govori.

Osim izvođača koji su odabrani putem konkursa, na festivalu će još nastupiti i regionalni i domaći umetnici po pozivu.

Svi programi će biti potpuno besplatni za posetioce.



Foto: Festival uličnih sciraca/Facebook/Zoran Ješić / Teodor Kopicl


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 1013.8 mb
Vetar: 7 m/s, ESE
Pet 8° - 18° Jak vetar
Sub 6° - 17° Jak vetar

Anketa

Kupate li se na Štrandu?