Festival Uličnih svirača – Gradić fest traži rođendanski vizuelni identitet

13:02:00 10.02.2020, Komentara: 0

Novi Sad - „Festival Uličnih svirača - Gradić fest“ ove odine slavi 20. rođendan i povodom toga pozvali su sve kreativce i grafičke dizajnere iz Srbije, regiona i Evrope da predlože vizuelni identitet jubilarnog 20. Festivala.

Festival Uličnih svirača – Gradić fest traži rođendanski vizuelni identitet

foto: ulicnisviraci.com

Festival će biti održan od 27. do 29. avgusta u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Pravo učešća imaju pojedinci, grupe autora ili agencije. Sve informacije o pravu učešća na Festivalu, nagradama, žiriju, pravilima za učestvovanje na konkursu i rokovima nalaze se na sajtu www.ulicnisviraci.com.

Za najbolje radove obezbeđene su nagrade. Prva nagrada iznosi 1.000 evra, druga 300, a treća 100 evra.

“Festival uličnih svirača – Gradić fest” okuplja umetnike iz celog sveta - muzičare, plesače, pozorišne trupe, performere, akrobate i predstavlja veliku umetničku radionicu na otvorenom gde su umetnici i publika ravnopravni učesnici. Programi festivala dešavaju se na nekoliko bina i punktova na ulicama starog baroknog Gradića Petrovaradinske tvrđave, gde svake godine, tokom tri dana festivala, nastupi više od 100 umetnika iz zemlje i inostranstva. Program festivala čine muzički nastupi, performansi, ambijentalne predstave, video-projekcije, umetničke instalacije, intervencije u prostoru, ali i radionice, konferencije, predavanja i organizovani obilasci.

Povodom 20. rođendana organizatori festivala žele da se osvrnu i na njegov početak, kad su program činili pretežno ulični muzičari i performeri u centru grada, a bina nije bilo. Program jubilarnog festivala će na taj način u velikoj meri oživeti i slaviti atmosferu njegovih ranijih godina.

Verujući da grad čine njegovi ljudi i da svojim kretanjem stvaraju prostore, organizatori i ove godine kroz festival nastavljaju inicijativu za oživljavanje podgrađa Petrovaradinske tvrđave i njegove transformacije u pešačku zonu i turistički i umetnički kvart.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
16°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 994.2 mb
Vetar: 5 m/s, SW
Čet 12° - 22° Malo i umereno oblačno
Pet 11° - 25° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?