Festival uličnih svirača ove godine na novoj lokaciji

17:03:00 09.03.2016, Komentara: 1

Novi Sad - Ovogodišnji 16. Festival uličnih svirača biće održan od 1. do 4. septembra u Novom Sadu, ali na novoj lokaciji – u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Festival uličnih svirača ove godine na novoj lokacijifoto: ulicnisviraci.com

Lokacije na kojima će se festival realizovati biće Trg vladike Nikolaja, Štrosmajerova ulica sa bočnim uličicama, Rampin put (staza koja se pruža od Zavoda za zaštitu spomenika kulture Vojvodine do stepeništa tvrđave) i Barutana "Josif" sa okolinom.

Organizatori kažu da će Festival uličnih svirača, ovogodišnjim izmeštanjem na novu lokaciju, pružiti priliku umetnicima, posetiocima, lokalnom stanovništvu i čitavom gradu, da aktivno učestvuju u kreiranju nove umetničke i urbane sredine.

"Ovakva odluka prirodan je nastavak razvoja Festivala, a doneli smo je nakon niza razgovora i konsultacija sa partnerima i prijateljima festivala. Festival je oduvek težio ka čistim, akustičnim i kamernim prostorima, koji omogućavaju intimniji kontakt između izvođača i publike. I zato smatramo da su ambijenti Podgrađa izuzetno pogodni za ovakvu vrstu dešavanja jer doprinose stvaranju neposredne veze između kulturnog nasleđa, javnog prostora, ulične izvođačke umetnosti i posetilaca", kažu organizatori.

Kao i prethodnih 15 godina u programu će učestvovati izvođači iz Srbije, regiona, Evrope, ali i pojednih udaljenih država. Činiće ga muzički nastupi, performansi, ambijentalne predstave, video projekcije, umetničke instalacije, intervencije u prostoru, ali i radionice, konferencije, predavanja, organizovani obilasci itd.

"Program ćemo u velikoj meri prilagođavati lokacijama, a ne obrnuto. Upravo će izabrani prostor Podgrađa i Barutane biti polazna i ključna tačka oko koje će se festival graditi, a izvođači i publika biće aktivni učesnici ne samo događaja već i konkretnih kulturnih promena čiji će festival biti deo", objavljeno je na sajtu Festivala uličnih svirača.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

branka kostić

, *.dynamic.sbb.rs

Meni se čini da je odluka najblaže rečeno bezveze... te stare zgrade u tom kvartu se raspadaju, pazite da neko ne nastrada... tesno za ogroman broj ljudi, već vidim katastrofu od tiskanja... sve u svemu: #glupa odluka


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
18°
Vlažnost: 42%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?