Festival zanatskog piva 20. i 21. maja

19:05:00 04.05.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Drugi "Novosadski festival zanatskog piva" biće održan 20. i 21. maja u Studentskom kulturnom centru Fabrika.

Festival zanatskog piva 20. i 21. maja


Za razliku od prvog, drugi festival će, zbog velikog interesovanja, trajati dva dana i na njemu će se predstaviti duplo više izlagača. Tako će posetioci moći da probaju originalna i kvalitetna piva različitih stilova poput Pale ale, IPA, Blonde, Stout, Hefeweizen, Porter, Saison...

Broj karata je ograničen. Za sada se mogu kupiti u Gigstix prodajnim mestima po ceni od 300 dinara po danu festivala. Ako na dan festivala ostane ulaznica, cena će biti viša.

Organizatori napominju da će svi uz kupljenu ulaznicu na samom festivalu dobijiti staklenu čašu, sa kojom mogu probati piva od više od 20 zanatskih pivara iz Srbije i regiona.

Inače, prva zanatska pivara u bivšoj Jugoslaviji Kruger i Brent nastala je u Vojvodini, u selu Ritiševo kod Vršca. Zanatsko pivarstvo je počelo kod nas da se razvija osamdesetih godina, kao reakcija na industrijalizaciju piva i snižavanje njegovog kvaliteta, čime je pivo spalo na niži nivo u odnosu na druga pića kao što je vino.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?