Finalni radovi na sanaciji štete na zelenilu u školama i vrtićima

08:08:00 24.08.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Radnici JKP „Gradsko zelenilo“ izvode finalne radove na sanaciji štete na zelenilu u školama i vrtićima.

Finalni radovi na sanaciji štete na zelenilu u školama i vrtićima


Uklonjeno je polomljeno drveće i grane iz dvorišta novosadskih škola i vrtića, a poslednjih dana se zajedno sa članovima stručne komisije, koju je oformio grad, radi monitoring krošnji, kako bi se uočile i uklonile rizične grane, kako bi školska godina počela nesmetano i kako bi deca bila sigurna u dvorištima u kojima borave.

Juče su završeni radovi u vrtićima Veverica, Plavi zec, Čigra, Zmajevac, Cvrčak, Svitac, Guliver.

Finalni radovi na sanaciji štete na zelenilu u školama i vrtićima


Ekipe JKP „Gradsko zelenilo“ nastavljaju sanaciju zelenila u gradu koje je pretrpelo veliku štetu nakon dva nevremena koja su zahvatila naš grad.

- Do sada je izvršeno 3.396 intervencija. Primili smo 4.439 prijava građana. Polomljeno je ili iščupano 2.796 komada stabala. Pored stabala koja su oborena tokom nevremena, veliki broj stabala je oštećen - precizira direktor JKP „Gradsko zelenilo“ Miloš Egić i najavljuje da će narednih dana, većinu resursa angažovati na finalnim radovima posledica nevremena u školama i vrtićima u gradu i prigradskim naseljima, kako bi školska godina počela nesmetano i kako bi deca u dvorištima bila bezbedna.

- Škole i vrtići bili su prioritet od prvog dana i izvedena je većina radova. Sada je reč o uklanjanju zalomljenih grana iz krošnji drveća i uklanjanju preostalih panjeva - kaže direktor JKP „Gradsko zelenilo“ Miloš Egić.

Ističe da su nakon udara oluje 19. i 21. jula prvi prioritet sanacije bile glavne saobraćajnice kako bi se javni prevoz i saobraćaj nesmetano odvijali. Nakon toga je rađena sanacija oštećenog zelenila u vrtićima i školama, a potom u stambenim blokovima i parkovima.

Egić podseća da su završeni radovi na sanaciji svih gradskih parkova i Štrandu.

- Štrand je u potpunosti saniran od posledica nevremena i otvoren još krajem jula. Prošle nedelje smo otvorili Limanski, Futoški i Železnički park za posetioce. Podsećamo da su ranije otvoreni Dunavski park, Novi park, Park Bistrica I , Park Bistrica II i Molinarijev park u Petrovaradinu - kaže Miloš Egić.



Foto: Gradsko zelenilo


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
16°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 1001.1 mb
Vetar: 7 m/s, SE
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi
Pet 13° - 19° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?