Fizičke barijere na ulazu u školska dvorišta

19:12:00 16.12.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Ulaz u školska dvorišta biće zabranjen svima koji nisu učenici škole, ili nemaju identifikacione kartice. Za sve ostale, ulazak u školska dvorišta neće biti moguć zbog fizičke barijere, koja će biti postavljena po odluci Gradske uprave za obrazovanje.

Fizičke barijere na ulazu u školska dvorišta

Takav sistem će, početkom sledeće godine, prva dobiti OŠ "Žarko Zrenjanin", u kojoj se pre desetak dana dogodio incident. U ovu školu su upale dve učenice druge škole i u toaletu napale svoje vršnjakinje, zbog sukoba koji datira još od pre pola godine.

Iz Gradske uprave za obrazovanje saopšteno je da će iskustvo škole "Žarko Zrenjanin"pokazati da li je sistem efikasan.

"Zahvaljujući sistemu registracije učenika na ulazu u školsko dvorište uz pomoć ID kartica i postavljenim kamerama visoke rezolucije, identifikovani su i pronađeni vinovnici ove tuče, koji će biti kažnjeni", rekao je Vladimir Jelić, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje. Postavljanjem i fizičke barijere sigurno će se, smatra on, sigurno smanjiti vršnjačko nasilje.

Nakon uvođenja tih mera u OŠ "Žarko Zrenjanin" grad će razmotriti predlog da se i ostalim školama na teritoriji grada preporuči uvođenje fizičkih barijera na ulasku u školska dvorišta.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 47%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 1 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?