Fizioterapeuti sa decom u vrtiću Guliver

12:09:00 06.09.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Udruženje diplomiranih fizioterapeuta Srbije će u četvrtak, 8. septembra u prostorijama vrtića "Guliver" na Novom Naselju, sprovesti akciju pod nazivom "Zdravo (po)rastimo". Na taj način će biti obeležen Svetski dan fizioterapeuta, ali će biti ukazano i na rastući trend deformiteta kičme i stopala, kao i na značaj fizičke aktivnosti.

Fizioterapeuti sa decom u vrtiću Guliver


- U našim akcijama smo utvrdili zaista veliki broj deformiteta kičmenog stuba i ekstremiteta kod dece od prvog do osmog razreda. Pošto deca u predškolskom uzrastu imaju taj jedan vrhunac rasta, ona su najosetljivija za nastanak ovih deformiteta. Zbog toga smo rešili da naš svetski dan ove godine poklonimo najmlađem uzrastu - kazala je za Radio021 predsednica Udruženje diplomiranih fizioterapeuta Srbije Dušica Perović.

Mališani će tokom akcije prolaziti razne poligone, vežbati svoje motoričke sposobnosti, a na osnovu toga će i roditelji moću da saznaju šta je važno za pravilan razvoj njihove dece. Akcija će trajati od 9 do 11 sati.

Izvor: Radio021

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
12°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?